Tech & Gadgets

Zo kun jij langer met je inktpatronen van je printer doen

0

Of je nu een printer op werk, school of thuis gebruikt; printen is niet direct een heel duurzame bezigheid. Een factuur, concertkaartjes of een nieuw recept, je moet zo nu en dan tóch iets uitprinten. Wil jij zo duurzaam mogelijk printen? In deze blog geven we je tips!

Recycle cartridges en kies voor navulbare inktpatronen

Zijn jouw cartridges op? Gooi ze dan niet in de afvalbak maar lever ze in bij een speciaal recyclepunt. Soms krijg je hiervoor een kleine vergoeding. Maar het belangrijkste is dat deze producten makkelijk te recyclen zijn. Lever ze je in? Dan kun je vaak direct “nieuwe” inktpatronen meenemen die al eerder zijn gerecycled.

Print in conceptkwaliteit

Bij de print-instellingen kun je kiezen voor conceptkwaliteit. Dat houdt in dat jouw printjes in een lagere resolutie wordt geprint. Dat scheelt je al snel 50% minder inkt.

Negeer de waarschuwingen

Die waarschuwingen ken je vast wel. Je printer geeft aan dat de inkt bijna op is. Vaak kun je nog veel langer met je cartridges doen. Wordt de kwaliteit op papier zichtbaar slechter? Dan kun je ervoor kiezen om nieuwe inktpatronen te kopen.

Print in grijswaarden

Het klinkt logisch: gekleurde inkt is duurder dan zwarte inkt. Kies daarom bij je print-instellingen voor zwartwit of afdrukken in grijstinten. Zo kun je langer doen met je gekleurde inkt.

Druk dubbelzijdig af

Bespaar op je papierverbruik en kies standaard voor dubbelzijdig printen. Op veel printers zit deze functie standaard. Heb jij niet zo’n printer? Dan kun je dit ook handmatig doen door eerst de even pagina’s te printen, het papier om te draaien. En vervolgens de oneven pagina’s af te drukken.

Kies voor een voordelig lettertype

Grote kans dat je hier nog nooit over na hebt gedacht, maar het ene lettertype is het andere lettertype niet. Zo is Times New Roman 27% voordeliger op het gebied van inktverbruik dan Arial. En verbruikt Verdana 10% meer inkt dan Arial.

Het reparatiecafé

Printers kun je al voor een paar tientjes online vinden. Verdiep je goed in de printers, want goedkoop kan duurkoop zijn aan het einde van de rit. Breng je apparaat naar het reparatiecafé als hij kapot is. Of lever het apparaat in bij een verwerkingsbedrijf, zodat de bruikbare grondstoffen worden gered. Heb je een nieuwe en doet je oude het nog? Bied hem tweedehands aan.

Zo maak je ontbijt op bed nog nét even iets leuker

Previous article

Beste Stijlvolle Ventilators (en stil!) van 2019

Next article

You may also like