Fun & VerstandigTips

De beste Fitnessapparatuur van 2019 – Met deze apparaten ben je binnen no-time fit

0

Sporten: het kan een blok aan ons been zijn. We willen wel, maar jezelf na een lange dag school of werk nog naar de sportschool of sportclub slepen, vraagt een grote dosis motivatie. De bank en tv zijn namelijk ook erg aantrekkelijk in de avond. Gelukkig hoef je niet per se het huis uit om te sporten en fit te blijven. Zo zijn er genoeg goede fitnessapparaten die je tegenwoordig op je zolder of in je garage kan neerzetten. Erg fijn, want zo hoef je de deur niet meer uit en kost het bewegen een stuk minder tijd.

Zo’n gym aan huis klinkt natuurlijk ideaal, maar waar begin je? Om je alvast een handje op weg te helpen, hebben we onze favoriete en meest effectieve fitnessapparatuur alvast op een rijtje gezet.

De loopband

De welbekende loopband mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. De loopband is een verantwoorde manier om aan je conditie te werken. Door te rennen op dit apparaat belast je je spieren minder dan wanneer je buiten loopt. Dit komt omdat er een dempingssysteem zit verwerkt in de loopband. Daarnaast is je loopvlak altijd egaal en gelijk en val je niet zomaar over, bijvoorbeeld, een loszittende stoeptegel. Het doel van de loopband is calorieën verbranden en natuurlijk conditie opbouwen!

Crosstrainer

De crosstrainer helpt je met het verbeteren van je conditie en het verbranden van calorieën.  Op de crosstrainer maak je een vooruitschuivende beweging en hierbij gebruik je je bovenlichaam en onderlichaam.Het feit dat je je hele lichaam traint, is een groot voordeel. Het fijne van dit apparaat is dat je je lichaam niet ernstig belast en je kan tijdens een oefening op dit apparaat rustig een serie of film kijken.

Roeitrainer

Wie denkt dat je met de roeitrainer alleen je armen traint, heeft het mis. Met de roeitrainer train je zowel je boven- als onderlichaam en heb je dus een totale body work-out. In plaats van je conditie train je met dit apparaat voornamelijk je spieren. De roeitrainer is dus een goede combinatie met de crosstrainer of de loopband. Het fijne van dit apparaat is dat de kans op blessures erg klein is!

Buiktrainers

Voor de echte krachttraining heb je verschillende hulpmiddelen, zoals een buiktrainer. Een buiktrainer helpt je om op een effectieve manier je buikspieren te ontwikkelen tot een echte sixpack. Dit apparaat vereist weinig ervaring en helpt je op een juiste manier je oefeningen te doen zonder blessures te krijgen. Een ander voordeel van dit apparaat is dat het weinig ruimte inneemt. Door de inklapfunctie is het gemakkelijk op te bergen.

Dumbells

Ook dumbells zijn handige en veelzijdige apparaatjes om je borst, armen, rug, buik en beenspieren mee te trainen. Ze nemen daarnaast erg weinig ruimte in beslag en zijn dus ideaal voor krachttraining. Ook deze apparaten zijn makkelijk in gebruik en je zult je niet snel blesseren met het gebruik van de dumbells. Daarnaast kan je gemakkelijk op je eigen niveau trainen en de krachttraining opbouwen.

De hipste meubels van 2019

Previous article

Sportschoenen koopadvies per sport

Next article

You may also like