Nieuws, Besparen & Geldzaken

Zijn vrouwen klimaatbewuster dan mannen?

0

We zijn de afgelopen jaren een stijgende trend op het gebied van duurzaamheid. Een duurzamere wereld betekent dat we beter omgaan met het milieu en daarmee Moeder Aarde minder belasten. Denk aan het letten op ons energieverbruik, minder verbruik van water maar ook het recylcen van oude spullen. Toch zien we dat vrouwen zich meer bezighouden met het milieu het klimaat dan mannen. Is dit waarheid of een fabel? We vertellen het je in deze blog.

Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen zich meer duurzamer opstellen dan mannen. Gelukkig is het verschil niet ontzettend groot, maar vrouwen gedragen zich duurzamer dan mannen. Met dat resultaat kwam de HANSA GCRnaar buiten. Dit instituut is gespecialisserd in psychologische principes van de menselijke motivatie.

Hoe kan het dan dat vrouwen zich meer bezighouden met het milieu van mannen?

Dit komt doordat vrouwen zich over het algemeen meer voelen aangetrokken tot sociale en milieu-gebeurtenissen. Veel vrouwen werken bijvoorbeeld als vrijwilligerswerk of doneren eerder geld dan mannen. Dit komt ook doordat mannen zich nog steeds meer uur in het bedrijfsleven bevinden dan vrouwen. Ook denken mannen sneller dat het geen nut heeft om zich in te zetten voor het milieu. Al vergelijken mannen vaker energieleveranciers op zoek naar de beste keuze. Wat vaak neerkomt op de meest duurzame opties, zoals groene stroom.

Vrouwen zijn drukker op het gebied van recyclen dan mannen. Ook dit komt doordat vrouwen iets meer bezig zijn met het huishouden dan mannen. Dat betekent overigens niet dat het een compleet zwart-wit-verhaal is natuurlijk. Ook mannen houden zich bezig met het huishouden en ook vrouwen zijn zichtbaar in het bedrijfsleven. Maar wat we hier toelichten is het kleine verschil tussen mannen en vrouwen. Waarin vrouwen zich net even iets meer bezighouden met het milieu dan mannen.

Waar zetten vrouwen zich dan zoal voor in?

We zien dat veel vrouwen zich steeds meer bezighouden met bijvoorbeeld de vraag: waar komt mijn kleding vandaan? Grote winkelketens, zoals H&m en Primark zijn nog steeds hip. Maar de kleding die je daar kunt kopen is ontzettend verontreindigd. Niet alleen bezwaren deze ketens het milieu intens, ook de mensen die de kleding maken werken onder embarmelijke omstandigheden. Vrouwen lijken zich hier meer van bewust dan mannen.

Mannen denken sneller dat het geen nut heeft om zich in te zetten voor het milieu

Ook zijn vrouwen zich meer bezig met hun dieet dan mannen. Denk bijvoorbeeld aan het eten van vlees. Vlees eten zorgt voor een grote voetstap op deze aarde. Dieren, zoals koeien en kippen, zorgen voor veel uitstoot en afval. En de leefomstandigheden zijn vreselijk. Daarom kiezen veel vrouwen voor een vegetarisch of een veganistisch voedingspatroon. Mannen vinden het hierin nog vaak lastiger om het eten van vlees achterwegen te laten.

Betekent het dan dat mannen zich totaal niet bezighouden met het milieu en de wereld waarin we leven? Zo somber is het natuurlijk niet gesteld. Steeds meer mannen vinden duurzame manieren om de wereld om ons heen te beschermen. Zo worden steeds meer bedrijven milieu-neutraal of zelfs duurzaam. Auto’s die volledig op electrisiteit rijden worden steeds meer populair en hip. En minder vlees eten in plaats van dagelijks vlees eten zorgt al voor minder bevuiling.

Krullend haar verzorgen: trucjes en haarproducten

Previous article

Meisjesfilms op Netflix: 10 Leukste films voor tienermeiden op Netflix

Next article

You may also like