TipsVrouwen & Lifestyle

Krullend haar verzorgen: trucjes en haarproducten

0

Om je mooie volle krullen tot hun recht te laten komen moet je van alles uit de kast halen. Misschien kan het wel iets makkelijker. We delen alle tips die we kennen!

Voor het wassen

Shampoo is een lastig goedje voor krullende haren. Het droogt je haar namelijk uit. Vooral voor mensen met krullen is dat een probleem. Die zijn sowieso wat lastiger om te verzorgen en hebben meer kans op uitdroging. Je kan daarom voor het wassen een verzorgende olie in de punten aanbrengen. Als je geen last hebt van droge haarpunten kan je ook olie gebruiken om je punten te beschermen.

Wassen

Tijdens het wassen van je haar, gaat het gelijk al mis. Misschien ken je de verhalen wel van mensen die hun haar al twee jaar niet wassen en het er fantastisch uitziet? Ja, hadden we de wilskracht maar om dat te doen. Voor krullend haar zijn shampoos ook een echte dooddoener. Zelfs de zachtste shampoo kan al te veel schade doen aan je krullen. Pas daarom altijd goed op wanneer je een shampoo koopt. Doe alleen shampoo op je hoofdhuid en laat dat zo veel mogelijk schuimen. De rest van je haar wordt ook schoon als je het zacht uitspoelt.

Borstelen

Misschien kam of borstel je je haar niet zo vaak, misschien doe je het elke dag. Borstelen kan het haar van een curly head flink beschadigen omdat je de krullen eruit borstelt en de haren kapot maakt. Je zou je haar goed uit kunnen kammen onder de douche, wanneer je conditioner in je haar hebt zitten. Je haar is al nat en zwaar, dus je kamt de krullen er niet uit. Borstel van onder naar boven, dat is onder elke omstandigheid beter voor je haar.

Na het wassen

Waarschijnlijk ros je niet zo vaak met je handdoek over je hoofd na het douchen. Dat is namelijk funest voor je mooie krullen. Een handdoek neemt namelijk al het vocht op uit je haar. Daarom kan je beter niet een handdoek om je hoofd doen na het douchen, maar een t-shirt. Die voorkomt dat je krullen in elkaar gaan zitten en houdt de krullen mooi zacht.

Leave-in conditioner

Een leave-in conditioner gaat net een stapje verder dan een conditioner die je uitwast. Deze laat je er (zoals de naam al zegt) inzitten en verzorgt en beschermt je haar de hele dag. Je kan een leave-in conditioner gebruiken op een zonnige dag, of juist tegen de kou. Je hoeft de leave-in conditioner niet uit te spoelen. Je kan het gewoon dragen tot je volgende wasbeurt.

Föhnen

Het liefst laat je je haar gewoon natuurlijk drogen. Dat is beter voor je haar, of je nou krullen hebt, of niet. Probeer dan ook eens ‘pineappling’ of doe je haar in een losse knot of staart bovenop je hoofd. Dit voorkomt namelijk dat de zwaartekracht de krullen uit je haar haalt en ze minder mooi zitten. Het voorkomt ook nog eens dat je haar gaat pluizen. Mocht je het wel moeten/willen föhnen, doe dat dan met een diffuser (zo’n kap op de kop van de föhn). Ga ondersteboven hangen en föhn je haren met de diffuser, binnen no time heb jij je mooie droge krullen.

Krullen stijlen

Iedereen wil wel eens wat anders en stijle haren is een leuk alternatief. Tenminste, als het ook stijl blijft. Niets vervelender dan een halve slag in je stijle haren of een pluizebol als het buiten vochtig is. Droge krullen zullen sneller vocht uit de omgeving opnemen en gaan pluizen. Met het gebruik van een hair steamer of haarstomer kan je dat voorkomen. Het zorgt namelijk voor een betere vochtbalans in je haar. Je haren blijven daardoor niet alleen langer stijl, maar het zorgt ook voor gezonde en elastische krullen. Daardoor zullen je krullen beter zitten.

Bescherm je haar

Natuurlijk moet je ook denken aan invloeden van buiten die je haar kunnen beschadigen. Je kan dus altijd een beetje haarolie in je haren doen om ze te beschermen. Vooral je puntjes zullen je dankbaar zijn. Gebruik bijvoorbeeld een olie als je haar zwaardere haarproducten nodig heeft. Gebruik een serum als je haar meer behoefte heeft aan lichtere producten.

Je kan het beste een serum aanbrengen na een leave-in conditioner (of eventueel andere haarproducten) Doe je haar dan in een staartje en smeer een beetje serum in je handen en verdeel over je staartje. Het serum dat overblijft kan je met je handen bij je haarwortels inmasseren. Ook kan je bijvoorbeeld haar-zonnebrand gebruiken. Ken je dat? Een spray voor je haar die je lokken beschermt tegen de zon. We smeren onze huid altijd goed in, waarom je haar niet? Check of een van jouw producten of serum al een spf in zich heeft zitten, dan hoef je niks extra te doen. Heb je dat niet, kan je er altijd een klein spraytje bij kopen.

producten

Gebruik producten die bij jouw haar passen. Niet iedereen heeft hetzelfde haar en ook zeker alle krullen, zijn niet hetzelfde. Zoek producten uit die goed bij je passen. We kunnen dus helaas ook niet hét wondermiddel voor jouw haar geven. Het is testen, testen, testen, tot dat je hebt gevonden waar je naar zocht en dan moet je vooral bij deze producten blijven.

Extra tips om je krullende haar goed te verzorgen:

  • Probeer je haar niet te wassen op regenachtige dagen
  • Houd je geföhnde krullen mooi door ze in plukjes te verdelen en te draaien
  • Voorkom stijve krullen door haarolie te gebruiken na je andere sylingproducten
  • Mix leave-in conditioner met gel of crème om je haar te moisturizen
  • Vind een kapper die verstand heeft van krullen, ze kunnen je altijd helpen en zorgen ervoor dat je coupe weer on fleek zit!

Krijg je altijd een BKR registratie wanneer je op afbetaling shopt?

Previous article

Zijn vrouwen klimaatbewuster dan mannen?

Next article

You may also like

More in Tips