Nieuws, Besparen & Geldzaken

Besparen als ondernemer: een paar praktische tips 

0

Als ondernemer kunnen de kosten flink oplopen. Om ervoor te zorgen dat jij toch wat extra geld kan besparen zetten bij in dit artikel een paar tips op een rij

Krijg je als ondernemer niet al genoeg tips hoor ik je zeggen. Misschien is dit waar, maar de meeste tips kosten je waarschijnlijk veel geld. In dit artikel geven wij je juist tips die je geld gaat besparen. Zo kan je soms zelfs geld verdienen wanneer je het slim aanpakt. We bespreken in dit artikel fiscale mogelijkheden voor ondernemers, meer inzicht in je administratie met een gratis boekhoudprogramma, met de auto of de fiets en slimme automatiseringen om je bedrijf te laten groeien. 

Inzicht in je administratie 

Veel ondernemers werken misschien op een hele goede manier. Ze draaien bijna overuren wanneer het gaat om het geld dat ze verdienen. Maar toch missen ze waarschijnlijk ook veel geld doordat ze geen inzicht hebben in hun administratie. Want dan zijn de kosten vaak ook hoger voor een boekhouder om het allemaal uit te zoeken. Je hebt gelukkig veel verschillende gratis boekhoudprogramma’s waar je in één oogopslag kan zien wat je inkomsten, uitgaven en je winst is. Zo bespaar jij weer op kosten voor een boekhouder. 

Controleer je verzekeringen 

Als ondernemer heb je waarschijnlijk een aantal verzekeringen lopen. Maar wist je dat je behoorlijk wat geld kan besparen wanneer je jaarlijks overstapt op een andere verzekering. Het kost misschien wat gedoe, maar je kan zo al honderden euro’s op jaar basis besparen en dat voel je toch uiteindelijk wel in je portemonnee. 

Werk vaker buiten de deur

Buiten de deur werken is iets dat vooral beginnend ondernemers goed doen. Ze kiezen plekjes uit in bijvoorbeeld koffiezaakjes. Het kost je misschien één koffietje om een halve dag te werken bij een koffiezaak. Dit bespaart je uiteindelijk weer de kosten voor een eigen kantoor. Vooral wanneer jij geen fysieke klantafspraken hoeft te maken is dit een perfecte oplossing. 

Wissel van bank 

Net als bij een verzekering kan het zijn dat de kosten voor jouw bankrekening flink kunnen oplopen. Bij bepaalde banken rekenen ze zelfs voor ondernemers extra kosten per transactie of overschrijving. Mocht jouw bedrijf steeds beter gaan lopen dan kan het dus zeker lonen om hier goed naar te kijken.  

Kleineondernemersregeling (KOR)

Misschien kende je deze nog niet, maar voor ondernemers met een omzet van 20.000 euro per jaar bestaat er een andere regeling. Je kan hiermee een korting krijgen op je BTW, deze kan zelfs oplopen tot maar liefst 1.300 euro. Voor de KOR moet je wel voldoen aan de criteria die horen bij een kleine onderneming. 

Fietsen of autorijden?

Voor veel ondernemers blijft het toch een lastige vraag. Want er wordt ook weleens gezegd dat een auto fiscaal aantrekkelijk is om zakelijk te rijden. Maar in veel gevallen is het veel voordeliger om met de fiets te gaan. Vooral wanneer je bedrijf gewoon om de hoek zit van je werk. Wil je toch af en toe de auto pakken naar een klant dan kan je hiervoor alsnog zakelijk kilometers doorbelasten.  

Vrouwelijke ZZP’ers: 5 belangrijke tips bij het starten van een business 

Previous article

Deze 3 tips geven je relatie sowieso een boost

Next article

You may also like