Tech & Gadgets

Kan een internet provider ook milieubewust zijn?

0

Door alle schadelijke stoffen die wij als mensen produceren en uitstoten gaat het steeds slechter met het milieu en haar klimaat. De aarde warmt op, poolkappen smelten en dat brengt veel gevaren met zich mee, vooral op lange termijn. Om ervoor te zorgen dat de generaties na ons de wereld niet meer kunnen redden is het belangrijk dat er nu een stop komt op alle milieuvervuilende zaken. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om te verduurzamen, door gebruik te maken vna groene energie of veel dingen te hergebruiken. Autobedrijven produceren bijvoorbeeld elektrische auto’s. Maar hoe zit dat met internetproviders? Kunnen zij ook ‘vergroenen’, en milieubewust zijn? Je leest het in dit artikel. 

Ook in de telecomsector is het mogelijk om duurzaam te produceren. Als consument is het natuurlijk ook belangrijk hier op te letten voor je een abonnement afsluit bij een provider: hoe groen is deze nou echt? Dat verduurzamen van een bedrijf doen providers bijvoorbeeld door de volgende dingen toe te passen: 

Gebruik maken van groene energie 

Veel internet providers die milieubewust zijn kiezen ervoor om groene energie te gebruiken. Internetproviders die hun bedrijf zo duurzaam mogelijk willen laten zijn, zullen relatief veel groene stroom moeten inkopen. Dat betekent dat er bij elke vorm van stroom gecheckt wordt of deze is opgewekt uit duurzame energiebronnen. Andere vormen van energie, die zijn opgewekt uit fossiele brandstoffen, worden ‘grijze’ elektriciteit genoemd. 

bladeren, bodem, buiten

Recycling van elektronisch afval 

De stoffen die vrijkomen bij het verbranden van afval zijn ook ontzettend schadelijk voor het milieu. Daarom kunnen internet providers verduurzamen door hun elektronisch afval te recyclen. Niet alleen het scheiden van afval helpt een hele hoop, ook het hergebruiken is een hele belangrijke manier om als bedrijf te innoveren.  

Investeren in groene projecten

Een van de grootste dingen die internetproviders kunnen doen om zo groen mogelijk te zijn, is te investeren in klimaatvriendelijke en duurzame projecten. Vergelijk het met groene banken. Die investeren ook in de juiste, milieuvriendelijke projecten en dat is wat hen groen maakt. Denk aan duurzame fondsen of start-ups. 

Meisjesfilms op Netflix: 10 Leukste films voor tienermeiden op Netflix

Previous article

Hoe zorg je ervoor dat het hout van je tuinmeubels goed blijft buiten?

Next article

You may also like