Vrouwen & Lifestyle

Zo bereken jij de juiste bh-maat voor jou

0

Wist je dat ruim 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat dragen? Door een bh te dragen die past bij jouw vormen, komen niet alleen je borsten mooier uit. Je lijkt er vaak ook slanker door. Dat komt omdat veel vrouwen een bh dragen die te klein of te groot is. Wil jij weten wat jouw maat is? Wij helpen je!

Kun jij 100% zeggen dat jouw bh bij jou past? Of draag je al jaren dezelfde bh’s? Een bh moet goed zijn afgestemd op jouw lichaam. Misschien voelt het in het begin wat onwennig, maar dat komt omdat veel vrouwen een bh te groot of te klein dragen.

Bereken je bh-maat

Wil jij jouw bh maat berekenen? Dan heb je een meetlint nodig. Je kunt het zelf doen, maar je kunt ook de hulp inschakelen van bijvoorbeeld een vriendin of van je vriend. Draag voor het opmeten een niet-voorgevormde bh of niets. Sta ontspannen en rechtop. Wil je het goed kunnen zien? Doe het dan voor de spiegel.

De perfecte bh

Meet nu de maten op. Je hebt voor het uitrekenen van je bh-maat een aantal dingen nodig. Allereerst wil je jouw borstomvang weten. Dit is de onderwijdte van jouw borsten in centimeters. Hoe meet je dit? Meet de omvang van je lichaam net onder je borsten. Houd daarbij het meetlint niet te los en zeker ook niet te strak. Dit is jouw omvang en is bijvoorbeeld 60 cm of 85 cm. Dit is straks jouw omvang voor het dragen van de perfecte bh.

Cupmaat berekenen

En nu je cupmaat! Om deze te meten, meet je jouw borstomvang op het volste gedeelte van je borsten. Vaak is dit ter hoogte van de tepels. Let er wel op dat je het meetlint weer niet te strak of te los houdt. De opgemeten getallen kun je naast een maattabel houden. Het kan namelijk zijn dat jouw cupmaat niet direct samenhangt met de omvang. Daarom is het belangrijk om goed uit te zoeken welke cupmaat bij jou hoort.

Vind je het lastig om de juiste bh-maat te vinden? In een lingeriewinkel, bijvoorbeeld bij Hunkemöller, helpt het personeel je graag met het vinden van de perfecte bh voor jouw lichaam!

Unieke lampen te koop in 2019

Previous article

Wat zeggen jouw Macbook-stickers over jou?

Next article

You may also like