Tech & Gadgets

Wat is en doet een schakelaar?

0

De laatste jaren groeit de emancipatiebeweging van vrouwen ontzettend hard. Vrouwen en mannen krijgen steeds meer gelijke kansen en rechten. Hoewel we er nog niet zijn, is het natuurlijk altijd goed om de groei te appreciëren. Dat houdt ook in dat je, in tegenstelling tot vroeger, niet altijd een man hoeft in te schakelen om technische klussen te klaren – dat kan een vrouw net zo goed doen. In het kader van leren over technische dingen: vandaag vertellen we je meer over een schakelaar.

Variatie

Waarschijnlijk vraag je je af: wat valt er allemaal uit te leggen over een schakelaar? Hoogstwaarschijnlijk is jouw eerste associatie de lichtschakelaar, de meest bekende schakelaar. Maar wist je dat er onder lichtschakelaars veel variatie zit? En dat er veel verschil zit in externe onderdelen, zoals een afdekraam jung Is990 alpinwit? Eigenlijk is een schakelaar een soort ‘gang’ die binnen een gebouw of stroom verbindt, of juist verbreekt.

Enkelpolige schakelaar

Dit is de meest bekende vorm van schakelaars. Wanneer je hem de ene kant op klikt, wordt de verbinding onderbroken en wanneer je hem de andere kant op schakelt, verbindt hij juist stroom. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee schakelklemmen en één schakelknop.

lighted yellow bulbs

Serieschakelaar

Een serieschakelaar wordt vaak ook wel een dubbele schakelaar genoemd. Dit komt omdat er meerdere schakelknoppen zich in één behuizing bevinden. Dit betekent dat het mogelijk gemaakt wordt om vanaf één plek twee verschillende lampen (of een andere stroombron) te kunnen bedienen.

Verschillende materialen

Er zijn veel verschillende vormen van schakelmateriaal. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een behuizing van kunststof te gebruiken, maar zou je ook een lichtschakelaar van bakeliet kunnen gebruiken. Het belangrijkste is natuurlijk dat het mooi staat bij de rest van het interieur. Slimme tips voor interieurstyling kun je gemakkelijk vinden bij verschillende interieur websites.

Gevaren bij schakelaars

Bij het installeren van schakelaars is het belangrijk dat je voldoende afstand van waterbronnen zoals een kraan of douche. Je wil natuurlijk niet dat deze elektrisch geladen schakelaars in aanraking komen met water, omdat er dan gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Als je rekening houdt met een straal van 60 centimeter, is het veilig genoeg.

Hoeveel procent van de vrouwen maakt gebruik van speeltjes in bed?

Previous article

Leg jezelf in de watten met deze huid & nagel producten

Next article

You may also like