Vrouwen & Lifestyle

Leg jezelf in de watten met deze huid & nagel producten

0

De herfst is begonnen en dat betekent ook kouder en guurder weer. Het is de tijd dat onze huid droog en trekkerig aan kan voelen en nagels brozer worden. Maar, met de juiste producten kun je daar iets aan doen. Leg jezelf in de watten met deze huid en nagel producten!

Hydraterende crème

Je gezicht kan nu wel wat extra vocht gebruiken, zodat het opgewassen is tegen allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan wind, regen en kou, maar ook de temperatuurswisselingen van binnen naar buiten en andersom, plus de droge verwarmingslucht binnen, kunnen zorgen voor een trekkerige en droge huid.

De Moisture Surge gelcrèmes van Clinique kun je gebruiken als dag- en nachtcrème, als masker en zelfs bij weerbarstig droog haar of droge plekjes op je lijf. Multifunctioneel dus, voor de dorstige huid die wel wat vocht kan gebruiken. En alle producten van Clinique zijn allergenvrij en voorkomen daarmee huidirritaties.

Serums

Een serum is een extra geconcentreerde crème of gel met extra veel werkzame stoffen, die je huid een instant boost geven. En dat kan je huid wel gebruiken in deze gure maanden.

Een serum kun je dagelijks gebruiken, of zelfs tweemaal daags, als aanvulling op je dag- of nachtcrème. Kies voor een serum met antioxidanten, die helpen om invloeden van buitenaf af te weren en daarmee huidveroudering tegen te gaan.

Olie

Je hele lijf wordt blij van olie, dat beloven we! Van je haar tot aan je gezicht, er is voor elk onderdeel wel een aparte olie te vinden. Je kunt ook een universele olie gebruiken, zoals arganolie.

Olie zorgt voor een barrière tegen invloeden van buitenaf en voedt je huid (en haar). Wil je dit maar zie je op tegen een glimmende toet? Kies dan een speciale gezichtsolie, deze trekt supersnel in en is vaak een zogenoemde ‘droge olie’ die dus geen overdreven glimmende, vette laag achterlaat. Ook een olie kun je perfect gebruiken onder je dag- of nachtcrème.

Speciaal voor je handen en nagels is er ook nagelriemolie. Hiermee verzorg je de randjes langs je nagels, die het in deze gure tijden vaak extra te verduren hebben. Door je nagelriemen te verzorgen, verzorg je ook meteen je nagels zodat die sterker worden.

Handcrème

Veel vrouwen merken dat het herfst wordt aan hun handen: deze worden ineens droog. Verzorg je ze dan niet, dan kunnen kloven ontstaan en worden je nagels broos. En dat terwijl verzorgde handen jouw persoonlijke visitekaartje zijn.

Kies in de gure maanden dan ook voor heerlijk verzorgende handcrème. Dat mag best een wat vettere crème zijn, laat die dan wel goed intrekken voordat je op pad gaat zodat niet alles onder de vette vingers komt te zitten.

Draag je regelmatig nagellak? Weet dan dat veel nagellakken je nagels uitdrogen, net als removers. Tegenwoordig zijn er steeds meer nagellakjes te krijgen met verzorgende ingrediënten als olie, die veel beter zijn voor de gezondheid van je nagels. En gebruik ook eens een basecoat om je nagels te beschermen. Zo worden jouw handen zeker een mooi verzorgd visitekaartje!

Wat is en doet een schakelaar?

Previous article

Krijg meer pit tussen de lakens met deze tips

Next article

You may also like