Fun & Verstandig

Hoe richt je het huis het gezelligst in?

0

Mooi woord is dat toch, gezellig. Typisch Nederlands ook. Eén van de belangrijkste eigenschappen van je huis is dat je jezelf er thuis voelt, in een fijne sfeer. Jouw persoonlijke plek. Maar hoe richt je een huis nu het gezelligst in? We helpen je op weg met wat tips.

Bepaal eerst je budget

Het belangrijkste om te weten als je het huis gezellig wilt inrichten, is je financiële ruimte. Pas als je een budget hebt bepaald, weet je of je binnen je budget blijft met de dingen die je uitzoekt.

Je kunt natuurlijk altijd overwegen of geld lenen een mogelijkheid is om je nieuwe inrichting te betalen. In dat geval hoef je niet een smak geld ineens op te hoesten, maar kun je de financiële lasten verdelen over een langere periode. Oké, hier betaal je dan wel rente voor. Die overweging zul je dus zelf moeten maken.

Het budget bepaalt ook grotendeels hoe en waar je gaat shoppen voor je inrichting. Je brengt zo als het ware de kaders aan voor je inrichting. Handig!

Begin met de ruimte

Hoe wil je jouw woonkamer en keuken inrichten qua ruimte? Welke tafel en eetkamerstoelen passen daar het beste bij? Als je het hebt over gezelligheid, dan wil je het liever niet te minimalistisch inrichten. Zorg dus dat je geen echo hoort als de kamer helemaal ingericht is. In plaats daarvan mogen er best wat meubels en accessoires staan die het geluid absorberen en de nodige gezelligheid creëren in je huis.

Laat je wens om alles perfect te maken maar los, want waarschijnlijk blijf je altijd verbeteringen aanbrengen in je inrichting. Dat is ook goed, want daar krijg je energie van.

Maak het persoonlijk

Je huis is je thuis, dus zo mag je alles ook inrichten. Persoonlijk, helemaal van jou. Dat heeft vooral te maken met de sfeer die de totale inrichting uitademt. Het zit vaak in kleine dingen, zoals die foto of tekening van jou en je vrienden. Sommige spullen roepen herinneringen op en met andere maak je zelf nieuwe herinneringen. Zo krijgt je huis vanzelf persoonlijkheid.

Overigens hoef je echt niet alles spiksplinternieuw aan te schaffen. Juist tweedehands meubels en accessoires zorgen vaak voor een gezellige sfeer. Ga dus vooral naar kringloopwinkels en kijk op Marktplaats wat er allemaal te vinden is voor je. Misschien houd je er nog wel een nieuwe hobby aan over, want veel van die producten kunnen best een opknapbeurt gebruiken voordat je ze toepast in je huis. Gezelligheid duurt het langst!

Een eigen webshop starten? Met deze verschillende hostingplatformen is het een eitje

Previous article

Vijf momenten waarop je zou willen dat je een elektrische fiets had

Next article

You may also like