Tech & Gadgets

Hoeveel procent van de vrouwen maakt gebruik van speeltjes in bed?

0

Seks is tegenwoordig meer dan enkel seks met een partner. Ben je single, heb je meer behoefte aan seks dan je partner, wil je jezelf beter leren kennen of vind je het gewoon lekker: seks met jezelf kan en mag altijd. En daarbij kun je misschien wel eens een speeltje gebruiken. Maar die mag je natuurlijk ook gebruiken om je seksleven mét partner een extra boost te geven. Dat is helemaal niets om je voor te schamen, steeds meer vrouwen doen dat. Hoeveel? Dat lees je hier!

Een onterecht taboe

Vrouwen praten over van alles en nog wat en raden elkaar de beste producten aan. Of het nu gaat om de fijnste dagcrème of shampoo, of welke nieuwe parfum zo lekker ruikt: we delen het graag. Maar waar we niet gemakkelijk open en eerlijk over praten, is over seks. En dan vooral over wat je fijn vindt, en of je daar eventueel speeltjes bij gebruikt.

Dus je kunt best onzeker worden. Is het not done om een speeltje te gebruiken? Nee, natuurlijk niet! Een dildo in je nachtkastje is echt niet zo bijzonder meer, maar levert je wel genot op. Daar zouden we niet zo geheimzinnig over hoeven doen.

Heel veel vrouwen gebruiken een seksspeeltje

Wereldwijd gebruikt ongeveer driekwart van de vrouwen weleens een seksspeeltje.

In Nederland staan we met maar liefst 85% van de vrouwen die wel eens een seksspeeltje gebruikt, wereldwijd in de top 5.

Australië spant de kroon: daar heeft 95% wel eens seks met behulp van een speeltje.

Oftewel, het grootste deel van de vrouwen heeft dus een seksspeeltje en gebruikt dit wel eens in bed. We praten er alleen niet over, zo blijkt wel.

Wat voor seksspeeltjes gebruiken we?

De meeste vrouwen kiezen voor een vibrator, al is een dildo ook populair. Dingen als handboeien en zweepjes zijn, geïnspireerd door Fifthy Shades of Grey, ook voor velen onmisbaar.

Maar ook vibrerende eitjes, vibrerende speeltjes voor het genot van twee partners en andere speeltjes vinden steeds meer de weg tussen onze lakens.

Doen we het alleen of samen?

Seksspeeltjes hebben misschien het stigma van ‘alleen seksen’, maar er zijn steeds meer speeltjes die voor het genot van partners bedoeld zijn. En ook een vibrator, vibrerend ei of de good old dildo worden al lang niet alleen meer gebruikt voor seks in je eentje.

Om het seksleven spannend te houden, of een nieuwe impuls te geven, kan een speeltje zeker uitkomst bieden. En nee, mannen hoeven zich zeker niet bedreigd te voelen door een trillende staaf.

Ook kun je met speeltjes experimenteren. Heb je fantasieën die lastig te vervullen zijn met alleen het menselijk lichaam? Of wil de één wel eens een trio en de ander niet, maar wil je wel die ervaring? Dan kunnen speeltjes als een voorbinddildo zorgen dat die fantasie in vervulling gaat, terwijl de ander daar zich ook fijn bij kan voelen. Uiteindelijk gaat het erom dat je het samen fijn hebt, en dat je alleen datgene doet waar jullie allebei 100% achter staan.

5x de leukste boyfriend shirts voor dames

Previous article

Wat is en doet een schakelaar?

Next article

You may also like