Nieuws, Besparen & Geldzaken

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek?

0

Heb jij een eigen bedrijf en wil je een pand kopen? De kans is klein dat jij over voldoende vermogen beschikt om de aankoop van een bedrijfspand zelf te financieren. Is dit inderdaad het geval? Denk dan niet dat je maar moet blijven huren. Nee, want je kunt namelijk ook een zakelijke hypotheek afsluiten. Je leent in dat geval geld om de aankoop van een bedrijfspand te financieren. Net als bij een hypotheek voor een woonhuis, moet je ook bij een zakelijke hypotheek rekening houden met een aantal zaken. Wij zetten de belangrijkste hieronder voor jou op een rijtje.

1. Rente
Wanneer je geld leent, kost dit jou geld. Dit is bij een zakelijke hypotheek niet anders. Hoe dit komt? Doordat je niet alleen het geleende geld terug moet betalen. Nee, want je krijgt te maken met rente. Deze rente maakt het voor een kredietverstrekker aantrekkelijk om geld uit te lenen. Denk niet dat de rente bij iedere geldverstrekker hetzelfde is, want dat is niet het geval. Er kunnen zelfs grote verschillen zitten tussen de rentepercentages. Sluit daarom nooit klakkeloos een zakelijke hypotheek af, maar vergelijk leningen altijd eerst met elkaar. Op deze manier betaal je nooit onnodig veel voor jouw zakelijke hypotheek.

2. Looptijd
Naast de rente moet je ook naar de looptijd van een zakelijke hypotheek kijken voordat je er eentje afsluit. De minimale looptijd van deze lening is standaard 5 jaar. Er zijn maar weinig ondernemers die kiezen voor deze minimale looptijd. Dit betekent namelijk dat je het geleende bedrag binnen 5 jaar terug moet betalen. Weet je op voorhand al dat dit niet te doen is? Kies dan voor een looptijd van 10 of 20 jaar. Bij een zakelijke hypotheek betaal je altijd maandelijks geld terug. Aan het einde van de looptijd moet je de volledige hypotheek, inclusief rente, afgelost hebben. Kies daarom altijd voor een looptijd die geen financiële problemen veroorzaakt.

3. Geldverstrekker
Een laatste puntje waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek, is de geldverstrekker. Je kunt tegenwoordig namelijk bij verschillende partijen terecht om een zakelijke lening af te sluiten. Zo kan een bank jou bijvoorbeeld helpen aan een zakelijke hypotheek. Je kunt daarnaast bij een online kredietverstrekker aankloppen voor diverse vormen van zakelijk financieren, waaronder een hypotheek.

Het grote voordeel van een aanvraag bij een online kredietverstrekker is dat je alles vanuit huis kunt regelen. Bovendien duurt het vaak niet lang voordat je weet of je een zakelijke hypotheek krijgt of niet. Vind je het niet prettig om geldzaken online te regelen? Ga dan gewoon langs bij een bank voor een zakelijke lening. Een laatste tip die wij jou nog mee willen geven, is dat je geldverstrekkers altijd goed met elkaar moet vergelijken. Bij de ene partij is een zakelijke hypotheek namelijk aanzienlijk duurder dan bij de andere partij.

Waarom ook jij een elektrische scooter zou willen hebben

Previous article

Waarom is cannabisolie (ineens) zo populair?

Next article

You may also like