Fun & Verstandig

Hoe groot is het percentage vrouwelijke gamers? Wereldwijd vs. Nederland!

0

Vrouwelijke gamers. We gaan er onbewust al jaren vanuit dat ze zwaar in de minderheid zijn. Maar is dat ook zo? Of laten de laatste ontwikkelingen iets anders zien? En zijn er dan nog verschillen tussen de internationale cijfers en degene die zich puur op Nederland richten? We zouden al deze vragen natuurlijk niet opwerpen, als we het antwoord niet voor je hebben. Lees dus gauw verder!

Helft gamers is vrouw

Een recent onderzoek van Newzoo toont aan dat wereldwijd gezien bijna de helft van alle gamers vrouw is. Het gaat om 46 procent. Dat zijn dus zo’n miljard vrouwen die fanatiek gamen. Het vooroordeel dat games alleen nog voor mannen zijn weggelegd, gaat in deze moderne wereld dus echt niet meer op. De spelers worden steeds gediversifieerder. En dat komt ook doordat er steeds meer verschillende soorten spelen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld Fortnite, Wordfeud of online roulette spelen.

Tijd doden met gamen

Het is dan ook niet zo dat vrouwen perse de zelfde spellen spelen als mannen. Meer dan een derde van alle vrouwelijke gamers valt bijvoorbeeld binnen het profiel van de ‘Time Filler’. Dit zijn mensen die games spelen om de tijd te doden. Vaak via hun mobiel. 36 procent van de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek past bij dit persona, tegenover 19 procent van de mannen. Zo heb je dan ook nog de Ultieme Gamer, de All-round Enthusiast en de Cloud Gamer en een aantal andere.

Nederlandse vrouw gamet vaker dan man

Onderzoek onder de Nederlandse gamers, uitgevoerd door PayPal, biedt weer een aantal andere inzichten. Daaruit blijkt dat ‘nog maar’ één op de drie gamers vrouw is. We zitten dus nog onder het internationale gemiddelde, maar ook hier is wel een stijging te zien. Het grappig is dat 44 procent van de vrouwen iedere dag zegt te spelen, tegenover slechts 40 procent van de mannen. Maar dat mannen vaak wel langer dan één uur per sessie spelen (73%) dan de vrouwen (56%).

Andere voorkeuren

Ook uit dit onderzoek komen verschillende profielen en voorkeuren naar voren van zowel de mannelijke als de vrouwelijke gamers. Van de mannen geeft ruim de helft de voorkeur aan schietspellen en actiegames. Die spelen ze ruim twee keer zo vaak dan vrouwen. Vrouwen spelen namelijk liever puzzels en avontuurlijke spellen, zoals Candy Crush, Angry Birds en Saga. Jongere spelers hechten juist weer meer waarde aan humor. In de spellen, maar ook in de videocontent die daar omheen wordt gemaakt.

Voornamelijk spelen op mobiel

Ook de devices waarop gespeeld wordt lopen uiteen. Zo zouden Nederlandse vrouwen vaker dan mannen op hun mobiel spelletjes spelen (24%), op de laptop (19%) en de tablet (14%). Bij de mannen zijn die percentages respectievelijk 14,14 en 15 procent. Zij spelen voornamelijk via een desktop pc (33%) of console (30%). En dan is de Sony Playstation 4 met één op de vijf gamers de populairste console. Met de Xbox op een tweede plek met ook nog eens tien procent van de gamers.

De beste manier om jouw event aan te kleden

Previous article

De beste autotips voor vrouwen

Next article

You may also like