Tips

Mooiste houtsoorten van 2019 voor in je woning

0

Warmte creëren in je woning kan soms een lastig karwei zijn. Toch zijn er een aantal materialen waarmee je een kille woning kan omtoveren in een sfeervol geheel. Vaak vinden mensen het lastig om hout te verwerken in hun woning of verschillende houtsoorten te combineren. Echter zorgt dit materiaal er juist voor dat je huis veel sfeer krijgt en is het zeker de overweging waard.

Een houten vloer is het meest voor de hand liggend, maar je kan hout ook in andere elementen in je huis verwerken. Denk aan houten balken, een klein wandje of een tussenschot van hout. Zelfs houten deuren of kozijnen geven veel sfeer aan je huis. Het combineren van verschillende soorten hout geeft een speels en warm effect aan je woonkamer. Denk wel goed na over de verschillende soorten hout. Probeer warme tinten af te wisselen met koele tinten, zodat er een tof contrast ontstaat. Vind je het geheel te druk worden? Kies dan voor een mix met een neutrale kleur, zoals wit. Het is even een puzzeltje, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Populaire soorten hout voor in huis

Om je een handje op weg te helpen, hebben we een aantal mooie en populaire houtsoorten voor je op een rijtje gezet. Deze houtsoorten zijn perfect voor in huis en geven je woonkamer een stoere en stijlvolle look.

Steigerhout

Steigerhout is een onbewerkte houtsoort en de laatste paar jaar enorm populair. De industriële en stoere look die je met deze houtsoort creëert, past goed in een ruime woonkamer met verder zachte materialen. Het fijne aan deze houtsoort is dat je het zowel binnen als buiten kan gebruiken. Daarnaast is het erg budgetvriendelijk.

Teakhout

Teakhout is een redelijk donkere, maar warme houtsoort. Het hout heeft een oneven finish en dat geeft een speelse en stoere indruk. Het hout is een hardhout en redelijk zwaar. Erg geschikt voor robuuste meubelen, zoals een grote eettafel. Het hout kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is duurzaam. De prijs van het hout is gemiddeld.

Tropisch hardhout

Deze houtsoort is wat duurder en ook wat schaarser, maar ontzettend mooi. Ook dit hout heeft een beetje een onbewerkte look, maar is stevig en perfect voor verschillende meubelen. Het hout is duurzaam en gaat erg lang mee. Fijn, want hierdoor hoeven er niet extra bomen gekapt te worden.

Houtbewerking

Niet helemaal tevreden over de textuur, de kleur of stevigheid van jouw gekozen houtsoort(en)? Dan kan je het hout laten bewerken. Hier zijn verschillende technieken voor. Bij een MDF-plaat worden bijvoorbeeld verschillende materialen samengeperst tot één plaat. Hierdoor krijgt het hout een hogere dichtheid en is de plaat een stuk steviger. Fineerhout is ook bewerkt hout. Hier wordt een dun laagje hout op een andere houtsoort aangebracht; een goedkope oplossing om het hout er iets duurder en luxer uit te laten zien. Tot slot heb je nog triplex en multiplex. Bij deze soorten hout worden er meerdere fineerlagen op elkaar geplakt. Doordat de verschillende lagen worden samengeperst, is de dichtheid van het materiaal hoger en dus steviger.

De leukste armbanden trends van 2019: welke is jouw favoriet?

Previous article

10DAYS: Alles wat je moet weten over dit kledingmerk

Next article

You may also like

More in Tips