Nieuws

Personen zoeken met zoekmachines zoals wieowie

0

Mensen zetten veel op sociale media. De een gebruikt het om een foto met familie en vrienden te delen. De ander alleen zakelijk om een merk of zichzelf goed op internet te zetten. Let wel op wanneer je iets op je sociale media zet want wanneer het op internet staat gaat het er niet meer af. Anderen kunnen je via allerlei zoekmachines vinden en soms sta je op sites waar je helemaal niet op wil staan.

Wie o wie

Naast dat je jouw eigen naam kunt googlen, is het ook mogelijk om je naam in te voeren op wieowie. Met deze personen zoekmachine is het mogelijk om een bepaald persoon te zoeken en kijken hoe deze op sociale media staat.

Stalkscan

Als je het Facebookgebruik wil weten en ontdekken wat iemand interesseert, kun je Stalkscan gebruiken. Dit kan slim en handig zijn om te weten wanneer je bijvoorbeeld een interview met iemand hebt en je nog niet veel over deze persoon weet.

Wat je moet doen is de url-link van de Facebook-pagina kopiëren en plakken in de zoekbalk van Stalkscan. De url-link staat bovenaan de webpagina. Wanneer je de link hebt ingevuld op stalkscan, krijg je van alles te zien over het Facebook gebruik van die persoon. Je ziet wat diegene liked, deelt, plaatst en leuk vindt. Ook zie je waar iemand op reageert of wat voor gemeenschappelijke interesses iemand met andere personen heeft. Je kunt het zien omdat het immers openbaar op Facebook staat.

Pipl

Wanneer je mensen wereldwijd wil vinden, is Pipl een geschikte zoekmachine. Alles is in het engels waardoor het internationaal is. Misschien is dit interessant als je weet dat je iemand uit het buitenland gaat ontmoeten en eerst wil weten wie het is.

WieWasWie

Heb je een ingewikkelde familie of wil je gewoon meer te weten komen over je stamboom? Op WieWasWie staat heel veel informatie over allerlei stambomen. Het CBG centrum voor familiegeschiedenis zit achter de site. Zij bezitten tot een grote database.

Dit zijn de beroemdste gebouwen ter wereld

Previous article

Tips voor verkopen op Amazon

Next article

You may also like

More in Nieuws