Nieuws, Besparen & Geldzaken

Personen zoeken met zoekmachines zoals wieowie

0
personen zoeken op naam en woonplaats met wieowie

Als je iemand zoekt of meer te weten wil komen over iemand, kan je altijd beginnen op internet. Op zijn of haar persoonlijke pagina op Facebook of Linked-In, maar ook met zoekmachines kom je een heel eind.

Social media

Mensen zetten veel op sociale media. De een gebruikt het om een foto met familie en vrienden te delen. De ander gebruikt social media (zoals instagram en Facebook) alleen zakelijk of om een merk of zichzelf goed neer te zetten op internet. Let wel op wanneer je iets op je sociale media plaatst, want wanneer het op internet staat gaat het er niet meer af. Anderen kunnen je via allerlei zoekmachines vinden en soms sta je op sites waar je helemaal niet op wil staan.

Aan de andere kant, als je dan iemand zoekt en meer over deze persoon te weten wil komen, is internet een goed beginpunt. Bijna alles blijft dus op het internet rondzwerven. Je kan gewoon beginnen met informatie vergaren bij het internet dat jij gebruikt. Wat weet je van deze persoon? De volledige naam of misschien wel een adres? Heb je iemand zijn of haar telefoonnummer, dan kan je ook daarmee je zoektocht laten beginnen.

Begin bij Google

Wat weet je van deze persoon? Typ een naam in, zoek naar een overeenkomende foto en website en je vindt vliegensvlug informatie over iemand. Wat voor accounts en profielen deze persoon ooit heeft gebruikt en opgeslagen, kan je direct terug vinden.

Zoeken op nummer

De zoekmachines doorzoekt de Nederlandse telefoongidsen op internet. Je kunt in één keer in alle gidsen zoeken op achternaam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Zo kan je ook mensen zoeken in een bepaalde stad, of omgekeerd zoeken op telefoonnummer. De informatie kan echter verouderd zijn en als je op deze manier zoekt, kan je voornamelijk bedrijven of zzp’ers vinden.

Eigenaar van een telefoonnummer zoeken

Typ het nummer dat je bijvoorbeeld heeft gebeld in bij ‘telefoonnummer’. Zet een streepje tussen de 06 en het nummer. Zo kan de zoekmachine de telefoonnummers opzoeken die geregistreerd staan en de eigenaar bij het telefoonnummer zoeken. Er zijn zowel vaste als 06-nummers te vinden via de telefoongidsen. Het zou zomaar kunnen dat degene die je zoekt zo te vinden is.

Wie o Wie

Naast dat je jouw eigen naam kunt googlen, is het ook mogelijk om je naam in te voeren op wieowie. Met deze personen zoekmachine is het mogelijk om een bepaald persoon te zoeken en kijken hoe deze op sociale media staat.

Schoolbank

Zoek je een klasgenoot van vroeger? Op deze Nederlandse website kan je oud medeleerlingen opsporen. Zo kan je via deze weg weer in contact komen met elkaar. Nadat je je registreert, kan je zien welke oud klasgenoten zich ook hebben aangemeld. Om te mailen met oud klasgenoten moet je wel een betaald account hebben. Je kan op deze site ook scholen bekijken vanuit belgië, mocht je daar vroeger op school hebben gezeten.

Stalkscan

Als je het Facebookgebruik wil weten en ontdekken wat iemand interesseert, kun je Stalkscan gebruiken. Dit kan slim en handig zijn om te weten wanneer je bijvoorbeeld een interview met iemand hebt en je nog niet veel over deze persoon weet.

Wat je moet doen is de url-link van de Facebook-pagina kopiëren en plakken in de zoekbalk van Stalkscan. De url-link staat bovenaan de webpagina. Wanneer je de link hebt ingevuld op stalkscan, krijg je van alles te zien over het Facebook gebruik van die persoon. Je ziet wat diegene liked, deelt, plaatst en leuk vindt. Ook zie je waar iemand op reageert of wat voor gemeenschappelijke interesses iemand met andere personen heeft. Je kunt het zien omdat het immers openbaar op Facebook staat.

Pipl

Wanneer je mensen wereldwijd wil vinden, is Pipl een geschikte zoekmachine. Alles is in het engels waardoor het internationaal is. Misschien is dit interessant als je weet dat je iemand uit het buitenland gaat ontmoeten en eerst wil weten wie het is.

Wie was wie

Heb je een ingewikkelde familie of wil je gewoon meer te weten komen over je stamboom? Op WieWasWie staat heel veel informatie over allerlei stambomen. Het CBG centrum voor familiegeschiedenis zit achter de site. Zij bezitten tot een grote database.

Genoeg mogelijkheden dus om iemand op te sporen via internet. Typ een naam in bij een zoekmachine en kijk je ogen uit. Zo veel informatie staat er op internet. Misschien ook leuk om jezelf eens een keer te googelen. Eens kijken wat mensen over jou kunnen vinden.

Dit zijn de beroemdste gebouwen ter wereld

Previous article

Tips voor verkopen op Amazon

Next article

You may also like