Tech & Gadgets

Trampoline alleen voor kinderen? 5 redenen waarom het voor jou een goede workout is!

0

Er is bijna geen achtertuin in Nederland waar geen trampoline te vinden is. Niet zo gek: kinderen zijn er dol op, dus bij elke gezinswoning hoort ie er gewoon bij en opa’s en oma’s blijven niet achter. Maar die trampoline is niet alleen leuk voor kinderen, als volwassene kun je hier de perfecte workout op doen. 5 Redenen waarom jij ook een trampoline in je achtertuin moet willen, voor je kind én voor jezelf!

1. Het voelt niet als een workout

Trampolinespringen is leuk. Dat vinden niet alleen kinderen, dat vinden ook veel volwassenen. Het is een workout die weinig moeite kost waardoor het niet voelt als een workout. Dus trampolinespringen is zelfs geschikt voor de grootste sporthater. Ook is het niet zo belastend voor gewrichten, anders dan bijvoorbeeld bij hardlopen.

2. Je verbrandt veel calorieën

Ondanks dat het niet voelt als een workout, verbrandt je met trampolinespringen veel calorieën. Alsof je echt aan het sporten bent. O wacht, het is ook gewoon echt sporten! Hoeveel je precies verbrandt? Als vrouw al snel zo’n 500 calorieën per uur. Dat is net zoveel als wanneer je 22,6 kilometer per uur fietst (zonder e-bike)!

3. Leuk en intensief

Het is dus leuk om trampoline te springen, het brengt misschien wel een beetje het kind in je naar boven. Vind maar eens een andere workout waarbij dat het geval is! Bovendien is het dus hartstikke intensief. En daarom is het echt niet alleen voor kinderen maar kun jij je ook prima een uurtje uitleven op de trampoline in de achtertuin!

4. Goed voor je evenwicht

Naast al die calorieën die je tijdens het springen verbrandt, is trampolinespringen ook goed voor het oefenen van je evenwicht. Je wil bij het landen tenslotte niet verkeerd terechtkomen en je blesseren. Begin dus met kleine sprongen en maak deze groter als je het gevoel hebt dat je je balans gevonden hebt.

5. Trampolinespringen is hot

Er zijn steeds meer sportscholen die trampolinespringen als sport aanbieden. Dit doen ze met speciale, kleinere trampolines met strakkere veren zodat je ze binnen kunt gebruiken. Je kunt zelf ook zo’n trampoline aanschaffen, maar als je er toch een hebt of koopt voor je kind, kun je net zo goed die in je achtertuin gebruiken.

Steeds meer volwassenen ontdekken trampolinespringen als workout, wees dus niet verbaasd als je de buurvrouw eerdaags boven de schutting uit ziet springen!

3 Redenen om een professionele drone te kopen

Previous article

“Mijn partner wil BDSM proberen, ik niet, wat nu?”

Next article

You may also like