Tech & Gadgets

De lekkerste cocktails maak je zelf!

0

We kunnen bijna niet wachten tot het weer zomer is. Iedereen lijkt na een natte, grijze en vooral winderige winter toe aan lange, zonnige zomerdagen. En hoe vier je beter de zomer dan met een heerlijke cocktail? Deze maak je makkelijk zelf met onze tips.

De beste mixdrankjes

Zorg dat je de essentials in huis hebt, zodat je op elk moment de lekkerste cocktails kunt maken. Denk aan een cocktailshaker, mooie glazen en drankjes. Veel cocktails hebben een basis van bijvoorbeeld gin, rum of whiskey. Heb je deze drie in huis, dan heb je niet veel meer nodig om een lekkere cocktail in elkaar te mixen.

IJs

Een cocktail kan niet zonder ijs. Of het nu ijsblokjes zijn die je er na het mixen uithaalt, of juist laat zitten, of crushed ice: je drankje moet lekker koud zijn. Heb jij nu geen plaats in je vriezer, maar wil je wel altijd voorbereid zijn? Denk dan eens aan een ijsblokjesmachine, dan heb je altijd genoeg ijs in huis.

De classics

De echte klassieke cocktails zijn altijd goed om te maken. Denk dan aan bijvoorbeeld:

  • Cuba Libre: cola met rum en partjes limoen (en veel ijs);
  • Long Island Iced Tea: veel drank zorgt voor een hoog alcoholpercentage. Een mix van gin, tequila, wodka, witte rum, triple sec met cola en citroensap;
  • Margarita: tequila en cointreau gemixt met limoensap en suikersiroop. De rand van het glas wordt gedoopt in zout, wat voor een spannende combinatie zorgt;
  • Sex on the Beach: een zoete classic van perziklikeur, cranberrysap, sinaasappelsap en wodka;
  • Tequila Sunrise: een makkelijke cocktail van tequila met sinaasappelsap en grenadine;
  • Mojito: een heerlijke verfrissing van rum met bruiswater, suikersiroop, limoensap en munt én bergen crushed ice;
  • Gin Tonic: dé cocktail van de laatste tijd, en super makkelijk te maken van gin met tonic (ja echt), en voor het oog een leuke garnering zoals komkommerslierten.

Mocktails

We drinken steeds meer alcoholvrij. Zo zijn de 0,0 biertjes niet aan te slepen de laatste zomers. En ook de cocktails worden steeds vaker alcoholvrij en worden dan mocktails of virgin cocktails genoemd. Als je deze goed maakt, mis je de alcohol niet!

Zo maak je van een mojito een nojito door de rum weg te laten. Voor extra smaak kies je Sprite in plaats van bruiswater. Ook de Virgin Moscow Mule is makkelijk te maken, je vervangt het gemberbier door een alcoholvrije variant óf ginger ale.

Voor cocktails geldt overigens dat je je creativiteit prima de vrije loop kunt laten gaan en je kunt laten inspireren door wat je in huis hebt. Met ijs en een leuke garnering in een mooi glas maak je van de simpelste mixdrankjes al een waar feestje!

Beste powerbanks van 2023

Previous article

Wat zijn de gemiddelde energiekosten van een studentenkamer?

Next article

You may also like