Tips

“Mijn partner wil BDSM proberen, ik niet, wat nu?”

0

Je zit in een leuke relatie, jullie zijn dolverliefd, de seks is fijn en plots vertelt je partner dat hij of zij into kinky seks is en BDSM wil proberen. Als BDSM jou niet bekend is, kan dat even slikken zijn. Ga je erin mee? Of is dit nu het einde van jullie relatie? In dit artikel geven we je enkele tips om met dit verzoek om te gaan.

Wat houdt BDSM in voor jouw partner?

Het kan zijn dat je partner het ook spannend vond om dit onderwerp aan te halen. BDSM is een breed begrip. Stel daarom vragen. Wat houdt dit precies voor hem of haar in? Waar liggen de verwachtingen? Hoe diep zit het verlangen van jouw partner om nieuwe dingen te proberen in de slaapkamer? BDSM kan gaan van vastbinden met touw of zelfs gewoon een sjaaltje: dit wordt bondage genoemd, tot stevige klappen met een zweepje, het zetten van tepelklemmen (SM) en veel meer. Erover praten kan duidelijkheid creëren. Geef tijdens jullie gesprek je grenzen aan, misschien kunnen jullie tot een compromis komen waar jullie beiden naar uitkijken.

Compromis of niet?

Iedereen beleeft seksualiteit op zijn eigen manier. Ga op zoek naar de reden waarom je er in de eerste plaats afkerig tegenover staat. Misschien ben je bang om je op deze manier open te stellen? Misschien heb je er gewoon totaal niets mee en wil jij de liefde niet zo bedrijven. Hoe jullie communiceren over dit onderwerp is best bepalend. Zie het als een soort test of uitdaging. Probeer een open dialoog aan te gaan en heb respect voor de verlangens van je partner. Door te luisteren kom je al een heel eind. Hoe jullie over jullie seksuele verlangens praten, kan jullie als koppel dichterbij elkaar brengen, maar ook een barrière tussen jullie vormen, als het verkeerd gaat. Hoe je hier als koppel en individueel mee omgaat zal dat grotendeels bepalen. Neem je tijd om zelf te ontdekken wat BDSM inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Heb je je erin verdiept en lijkt het je toch wel wat? Zoals eerder gezegd heeft het vele aspecten en gradaties. Ben je erin geïnteresseerd, dan is er voor ieder wat wils.

Komen jullie samen tot een compromis en zijn jullie het eens over wat werkt voor jullie? Dan kan dat best uitdagend en spannend zijn. Samen nieuwe dingen ontdekken en jullie gezamenlijke fantasieën bespreken kan jullie band versterken. Wie weet wat jullie nog gaan beleven!

Trampoline alleen voor kinderen? 5 redenen waarom het voor jou een goede workout is!

Previous article

Zo maak je een spa van jouw badkamer

Next article

You may also like

More in Tips