Fun & VerstandigTipsVrouwen & Lifestyle

Wellness in je eigen huis brengen: zo doe je dat

0

Wie droomt er nou niet van een eigen wellness in huis? Nou, dit kun je realiseren. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je daar de ruimte voor hebt. Met de juiste combinatie van verschillende wellness faciliteiten, kleurgebruik, lijnen en planten, zorg jij voor luxe, rustgevende uitstraling. Maar hoe maak je nou precies zo’n wellness of spa in jouw huis?

De juiste kleuren en lijnen

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer die een ruimte uitstraalt. In een wellness wil je je natuurlijk kunnen ontspannen en wil je weer energie opdoen. De juiste kleuren daarvoor zijn blauw, groen, paars, bruin, rood en oranje. Blauw werkt ontspannend en bloeddruk verlagend en van groen voel je je ook ontspannen, maar ook evenwichtig en harmonieus. Van warme kleuren, zoals bruin, oranje en rood krijg je energie.

Zorg ook voor strakke lijnen in de tuin. Gebruik daarvoor de lijnen vanuit jouw woning, van de muren, de deuren en ramen. Dit oogt ruimtelijk en rustig.

Rustgevende beplanting

Natuurlijk is de juiste beplanting in een wellness ook belangrijk. Deze moeten rust uitstralen en de juiste kleuren hebben. Lavendel is erg geschikt voor in een wellness tuin. Deze plant heeft niet alleen een heerlijke, rustgevende geur, maar heeft ook een mooie paarse kleur. Dit zorgt voor het gevoel van rijkdom en luxe. Ook siergrassen en bamboe zijn geschikt voor in een wellness. Het heeft een mooie, rustige uitstraling.

Wellness faciliteiten

Natuurlijk maak je er met de juiste wellness faciliteiten echt een wellness van. Er is een ruime keuze. Al snel zal je denken aan een jacuzzi of verschillende soorten sauna’s. Maar denk ook aan een buitendouche of verschillende soorten zwembaden in de tuin, zoals een dompelbad of juist een warmwaterbad. Zelfs een zwemvijver behoort tot de mogelijkheden. Welke faciliteiten het beste bij jou en jouw huis passen, hangt volledig af van jouw voorkeur en de ruimte die je hebt. Bedenk wat daarin jouw wensen zijn.

 

Wil je graag een wellness in je huis, waar je het hele jaar door van kunt genieten? Dan zijn er een aantal punten waar je aan moet denken, zoals de juiste kleuren en lijnen, rustgevende beplanting en de juiste wellness faciliteiten. Dat laat jou volledig tot rust komen in jouw eigen huis.

4 manieren om een ochtendroutine in te bouwen

Previous article

De macht en het bereik van beauty influencers

Next article

You may also like