Tech & Gadgets

Penn&Ink: Dit wist je niet over het Amerikaanse modemerk

0

Wie denkt dat het toffe merk Penn&Ink een jong merk is, heeft het mis. Het Amerikaanse merk is namelijk al in de jaren 60 ontstaan. Het was in Brooklyn, New York waar Maureen J. Penn en Stanley Ink besloten hun handen in een te slaan en samen het merk Penn&Ink te ontwikkelen. En met succes, want hun eerste collectie was direct een gigantisch groot succes. Het verhaal waaide over naar Europa en ook op de Europese Fashionshows waren ze een hit. Maar er schuilt nog veel meer moois achter dit verhaal!

Bohemien chique

Want wie het verhaal van Penn en Ink volledig wilt begrijpen, moet de tijd kennen waarin het merk is ontstaan. De jaren 60 is de tijd van John F. Kennedy, The Beatles, hippies, vredesprotesten en vrouwenemancipatie. Penn&Ink vond het belangrijk dat juist in deze tijd er kleding kwam voor de onafhankelijke vrouw. Vakmanschap, moderne designs, sportieve en de zakelijke look. Maar áltijd met een vrouwelijke uitstraling. Van bohemien chique tot de onafhankelijke vrouw met gevoel voor stijl. Een statement waar het merk vandaag de dag nog steeds voor staat.

Kleermakersfamilie

De twee bleken een perfect duo te zijn. Maureen trok al snel de aandacht met de mooiste ontwerpen, maar had wat minder kaas gegeten van het runnen van een bedrijf. Stanley, geboren in een prominente kleermakersfamilie, had goede en sterke zakelijke ideeën. Dé perfecte combinatie voor een goedlopend kledingmerk waar we, bijna 60 jaar later, nog steeds blij van worden.

Comfort én modebewust

Het assortiment van Penn&Ink staat voor topkwaliteit. Kledingitems die lang, heel lang, mee kunnen gaan. De collectie is breed, mooi afgewerkt en zijn vaak van modieuze kleurtinten gemaakt. Willen we het merk omschrijven in 2 kernwoorden? Dan zeggen we comfort én modebewust.

Hoewel de tijd waarin we leven natuurlijk niet hetzelfde is als de jaren 60 van de vorige eeuw. Wordt er na al die jaren wél nog steeds even veel aandacht en zorg besteed aan nieuw collecties. Dat voel je zodra je een item aan hebt. Het materiaalgebruik is zacht en duurzaam. Wil je het zelf ervaren? Je vindt de collectie van Penn&Ink onder andere bij Anna van Toor.

10DAYS: Alles wat je moet weten over dit kledingmerk

Previous article

Dit zijn dé smartphones van 2019: welk toestel past er bij jou?

Next article

You may also like