Nieuws, Besparen & Geldzaken

Je hond is één en al luisterend oor

0

Praat jij ook tegen je hond? Logisch want als iemand een luisterend oor biedt, dan is het je trouwe vriend wel. Maar of hij je ook daadwerkelijk begrijpt? Je hond probeert het wel, zo blijkt uit onderzoek.

Wetenschappers aan de Amerikaanse Emory University hebben uit hun onderzoek kunnen concluderen dat honden het snappen als je iets tegen ze zegt. Het schijnt dat honden woorden op dezelfde manier verwerken als wij, althans in hetzelfde deel van de hersenen.

Het onderzoek werd geleid door neurowetenschapper Gregory Berns die honden heeft getraind om een MRI-scan te laten doen.

Voor dit onderzoek kreeg een retriever-labrador verschillende speeltjes te zien die door zijn baasje benoemd werden. Het baasje moest vervolgens blijven brabbelen terwijl er andere voorwerpen tevoorschijn kwamen.

De hersenen toonden meer activiteit wanneer het baasje voor de hond duidelijke woorden noemde, dan wanneer er gebrabbeld werd. Volgens de onderzoekers komt dat doordat honden het aanvoelen wanneer het baasje echt iets duidelijk wil maken. Volgens één van de onderzoekers willen hondjes hun baasje graag een plezier doen.

Dus misschien verstaat je hond je niet helemaal en praat hij ook niet terug, toch fijn om te weten dat je hond wel probeert je te begrijpen en het door heeft wanneer er tegen hem gepraat wordt.

Vijf tips om te ontstressen op je werk

Previous article

Grootste bruidsmodezaak ter wereld opent in Nederland

Next article

You may also like