Tips

Dit zijn de meest onderhoudsarme tuinmeubelen

0

Een tuin is leuk, gezellig en sfeervol, maar vraagt ook veel onderhoud en aandacht. De beplanting moet gesnoeid worden en verzorgd, je tegels moeten schoongespoten worden en onkruid vrij gemaakt worden en tot slot is een doekje over je tuinmeubelen ook geen overbodige luxe. Gelukkig kan je jezelf een hoop werk en tijd besparen door te investeren in de onderhoudsarme tuinmeubelen. Zo kan je heerlijke genieten van een luxe loungesets zonder dat je daar te veel moeite moet doen.

Houten meubelen

Over het algemeen kunnen houten meubelen niet heel goed tegen vocht. Jammer, want houten meubelen zijn over het algemeen heel sfeervol. Toch zijn er een aantal uitzonderingen.

Steigerhout

Steigerhouten meubelen kunnen over het algemeen goed tegen vocht mits je de meubelen regelmatig beits met een speciale beits voor steigerhout. Hierdoor is het hout beter beschermd tegen vocht. Voordeel van tuinmeubels kopen die ten minste van drie centimeter dik steigerhout zijn, is dat ze de hele winter buiten kunnen blijven staan. Zorg er wel voor dat het hout niet direct op de grond staat want dan trekt het vocht via de grond alsnog de meubelen in.

Teakhout

Ook teakhout kan, net als al het andere tropische houtsoorten goed tegen vocht. Wel moet het hout van de meubelen dik genoeg zijn. Een nadeel van teakhout is dat het vaak erg zwaar is en het dus lastig te verplaatsen is. Wanneer je niet wil dat het hout vergrijst moet je de meubelen wel regelmatig in de olie zetten.

Aluminium

Aluminium zie je steeds vaker terug wanneer je kijkt naar tuinmeubelen. Niet zo gek want het materiaal is licht, roest niet en ziet er stijlvol uit. Aluminium kan prima tegen vocht en dus het hele jaar door buiten blijven staan. Kleed de meubelen aan met sierlijke en comfortabele kussens.

Wicker

Tot slot heb je nog wicker. Wicker lijkt heel erg op gevlochten rotan, maar eigenlijk is het materiaal van aluminium gemaakt. Je krijgt dus de look en sfeer van rotan, maar het onderhoud van aluminium. Een win-win situatie.

Je eigen winkel openen: wat heb je nodig?

Previous article

4 tips voor het inrichten van je garderobekast

Next article

You may also like

More in Tips