Nieuws, Besparen & Geldzaken

Ontdek welk telefoonabonnement bij jou past

0

Mag jij binnenkort een nieuw abonnement afsluiten? Yes! Maar misschien twijfel je ook wel een beetje. Want past je huidige abonnement nog wel goed bij je? Of kun je beter een ander abonnement afsluiten? En neem je dan een abonnement met een telefoon? Of ga je toch voor een sim only. Wat jouw vragen ook zijn, in deze blog gaan we je er mee helpen. Zodat je na het lezen weet welk telefoonabonnement bij jouw wensen past. Snel verder lezen dus!

Als je een nieuw abonnement wilt gaan afsluiten dan kom je eigenlijk op twee keuzes uit: een abonnement met een toestel of een sim only. Dat laatste is een telefoon abonnement zónder toestel. Als je voor de eerste keuze kiest dan ontvang je dus een telefoon bij je abonnement. Veel mensen kiezen hiervoor wanneer ze de nieuwste telefoon willen hebben of als ze maandelijks hieraan willen betalen. Vroeger leek het namelijk dat je deze telefoons gratis kreeg bij een abonnement. Maar dit was bedrog, het bedrag van je mobiele telefoon was doorberekend in de prijs waardoor de telefoon soms veel duurder werd dan wanneer je ‘m direct kocht. Dit mag dus niet meer. Als je nu een abonnement met een telefoon afsluit weet je dus dat je een periode aan het afbetalen bent.

Sim only vs. abonnement met telefoon

Maar waarom zouden mensen dan hiervoor wel kiezen? Dat komt omdat je op deze manier dus wel de nieuwste telefoon kan hebben zónder direct een groot bedrag neer te leggen. Zijn er dan alleen abonnementen met het nieuwste van het nieuwste? Nee, gelukkig niet. Je kan ook kiezen voor een ouder model met minder hogere maandelijkse kosten.

Sim only is dus een abonnementsvorm waarbij je geen telefoon krijgt, maar de telefoon gebruikt die je al hebt. Dit is een duurzamere oplossing, omdat je langer doet met je mobiel die je al hebt. Vaak kunnen telefoons namelijk wel jaren mee gaan. En anders liggen ze te verstoffen in de kast. Wil je een duurzame telefoon? Dit artikel helpt je hierbij verder.

Naast duurzaamheid spelen kosten ook een grote rol. Een sim only is goedkoper, waardoor je maandelijkse lasten minder hoog zullen zijn. Je betaalt tenslotte enkel en alleen voor belminuten, internetkosten en eventueel sms’en.

Hoe weet ik welk abonnement voor mij het beste is?

De volgende vragen kunnen je hiermee helpen:

  1. Kun je je oude toestel nog langer gebruiken?
  2. Wil je maandelijks lagere kosten?
  3. Wil je alleen betalen voor bellen, sms’en en internetten?

Drie keer ja? Dan kun je het beste kiezen voor een sim only-abonnement. Drie keer nee? Kijk dan eens bij de telefoonabonnementen met een telefoon.

Extra tips

We geven je ook graag een paar tips voor het uitzoeken van een telefoonabonnement dat past bij jouw verbruik:

  • Zoek in je huidige telefoon op hoeveel data je verbruikt.
  • Bekijk in je huidige telefoon je belminuten per maand.
  • Wil je een jaar of twee jaar aan een abonnement vastzitten?

Deze informatie zorgt ervoor dat je een bundel kunt kiezen die past binnen dit verbruik. Zo hoef je maandelijks niet bij te betalen. En dat is natuurlijk prettig voor je portemonnee.

De trends op het gebied van sieraden in 2021

Previous article

Belangrijke zaken om op te letten bij online betalingen

Next article

You may also like