Fun & Verstandig

Een keyboard is een geweldig instrument

0

Als we een gokje wagen waar een keyboard vandaan komt, dan gokken we waarschijnlijk bijna allemaal van een piano. Maar dat is niet het geval! Een keyboard komt namelijk van een orgel. En als je logisch nadenkt klopt het ook, want wie gaat er nou een orgel in zijn woonkamer neerzetten? Een keyboard is de draagbare variant die je overal mee naar toe kan nemen! Wil je meer weten over een keyboard? Lees dan snel door! Wij vertellen hier namelijk meer over!

Keyboard met 88 toetsen

Er zijn veel verschillende toetsen, maar hoeveel toetsen heb je nou eigenlijk nodig? Dit hangt volledig af van je wensen en verwachtingen. Ben je bijvoorbeeld van plan om les te nemen? Dan adviseren we je om een keyboard met 61 toetsen te nemen. Wil je graag piano leren spelen? Dan raden wij een keyboard met 88 toetsen aan. Dit keyboard is namelijk qua toetsen gelijk aan een piano. Naast keyboards voor volwassenen kan je bij ons ook terecht voor keyboards voor kinderen. Dit zijn vaak de wat kleinere modellen zoals een keyboard met 49 toetsen of een keyboard met 54 toetsen. Voor kinderen is dit formaat wat handzamer waardoor ze spelenderwijs kunnen leren.

De perfecte keyboard vinden

Als je al een beetje op zoek bent geweest naar een keyboard, ben je vast een aantal termen tegengekomen zoals aanslaggevoelige toetsen. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Aanslaggevoelige toetsen zijn geschikt voor het hard en zacht spelen van de muziek. Hierdoor klinkt de muziek een stuk dynamischer. Bij veel keyboards is het mogelijk om de aanslaggevoeligheid aan- en uit te schakelen. Je hebt hier dus zelf de controle over! Tijdens het spelen is een hoofdtelefoon altijd gemakkelijk. Door een koptelefoon te gebruiken hoor je namelijk je eigen spel het best. Daarbij is het zo dat je omgeving geen last van je heeft.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over een keyboard? Of wil je een keyboard aanschaffen? Bij MaxiAxi is dit mogelijk! Hier kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!

Bloemen bestellen: het allround cadeau

Previous article

Japanse matcha thee, de gezondste thee ter wereld

Next article

You may also like