Tech & Gadgets

Wat weet jij over de e-liquids in je e-sigaret?

0

Als je een e-sigaret gebruikt weet je ook dat daar een vloeistof voor nodig is: de e-liquid. Deze vloeistof zorgt ervoor dat je e-sigaret smaak krijgt en dat er damp gecreëerd wordt als je ‘m gebruikt. Maar er valt nog wel veel meer over te vertellen, dus dat doen we ook in deze blog.

Wat zorgt voor de smaak van je e-liquid?
Hoe je e-liquid smaakt wordt bepaald door de aroma’s die er aan toegevoegd worden. Op dit moment zijn hier nog eindeloos veel mogelijkheden voor, maar dat zal binnen afzienbare tijd veranderen. Er is namelijk een verbod aanstaande voor te aantrekkelijke smaken e-liquids, die zouden jongeren kunnen aanzetten tot het beginnen met vapen. Wanneer het verbod precies ingaat is nog niet bekend. Wel is bekend dat de meest gekozen smaak, de tabakssmaak, zal blijven.

Waarvoor staat PG en VG?
Het staat standaard bij je e-liquid vermeld: de verhouding tussen PG en VG. Maar waar staat dat eigenlijk voor? En wat is het verschil tussen beide stoffen? Laten we beginnen bij de officiële namen waarvan de afkortingen zijn afgeleid: Propylene Glycol en Vegetable Glycerin. Dat zal je waarschijnlijk ook nog niet direct iets zeggen, dus het is beter om te weten wat het doet. Het gaat dus, zoals gezegd, om de verhouding. Hoe meer PG er in zit, hoe sterker de smaak zal zijn, maar dit betekent ook dat je meer voelt van het inhaleren. Een hogere VG zorgt juist voor een wat zachter gevoel en een iets minder sterke smaaksensatie. Bovendien zorgt de VG voor de hoeveelheid damp die er vrijkomt, hoe hoger de VG hoe meer damp.

Zit er altijd nicotine in de e-liquids?
Er zit niet altijd nicotine in de e-liquids, sterker nog, steeds meer mensen kiezen voor een nicotinevrije variant. Je kunt zelf kiezen hoe hoog het gehalte moet zijn als je wel voor nicotine gaat. Je hebt over het algemeen de keuze uit 0, 3, 6, 12 en 18 mg. Daarbij is 3 mg het best te vergelijken met de zogenaamde ‘light’ sigaretten en 18mg met erg zware sigaretten. Je kunt met de verschillende gehaltes dus ook afbouwen als je wil stoppen of minderen met roken.

Meer weten over e-sigaretten
Wil je meer weten e-liquids of e-sigaretten? Neem dan eens een kijkje op de website van een betrouwbare partij als Smokesmarter. Daar vind je alle benodigde informatie over e-sigaretten. En als je toch nog vragen hebt neem je daar ook eenvoudig contact met ze op.

Eerste hulp bij het inrichten van je studentenkamer!

Previous article

De waarde van kundig advies bij bouwwerkzaamheden

Next article

You may also like