Fun & VerstandigTips

Knutselen voor volwassenen voor DIY feest decoratie

0

Versieren voor een groot feest kan zelfs leuk en eenvoudig zijn. Je kunt zelfs vrienden en familie erbij betrekken en er een groepsproject van maken. Deze doe-het-zelf-decoraties zorgen ervoor dat het opvalt. Hier bespreken we knutselen voor volwassenen om decoratie aan je feestje toe te voegen.

Als het gaat om decoratie ideeën, draait het allemaal om het bepalen van de sfeer. We hebben de leukste ideeën voor je op een rij gezet.

Knutselen voor volwassenen feest decoratie: papieren bloemen

Met papieren bloemen kun je een vergelijkbare sfeer creëren zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Van uitgebreide hortensia's tot seizoenskransen. Er zijn tal van verschillende DIY-ideeën voor papieren bloemen die je kunt gebruiken om je feest speciaal te maken.

Feestmutsen

Feestmutsen hebben iets leuks en feestelijks. Het beste van alles is dat ze gemakkelijk te maken zijn en dat je ze kunt aanpassen aan het thema van je evenement. Maak klassieke kegelvormige hoeden in felle kleuren voor een kinderverjaardagsfeestje. Of ga voor iets eleganters voor oudejaarsavond of vakantiefeesten met feestkronen in glinsterende tinten.

Kwastenslinger

Je kunt eenvoudig slingers met kwastjes knutselen met stroken stof of tissuepapier en wat touw en tape. Kies stoffen of tissuepapier in kleuren die bij de rest van je evenementdecor passen. Of kies voor contrast met een vleugje onverwachte kleur. Drapeer de slinger van tissuepapier rond een buffettafel of hang hem over de mantel en deuropeningen voor een speels tintje.

Ballonboog

Ballonbogen zijn opvallende elementen die een professionele uitstraling bieden, maar die ontzettend makkelijk zelf te maken zijn. Alles wat je nodig hebt zijn ballonnen, draad of vislijn en wat haken. Gebruik kleuren die bij je feestthema passen en voeg bloemen, confetti en glitter toe. Plaats de ballonboog over de desserttafel. Je kunt het zelfs gebruiken om een podium in te kaderen als er een artiest is.

Papieren waaiers

Papieren waaiers zijn een hoofdbestanddeel van feestversieringen. Je kunt ze zo luxe of eenvoudig maken als je wilt. Je hebt slechts twee stukjes papier nodig, die je in de lengte doormidden snijdt. Vouw vervolgens de papieren stroken in secties van 2,5 cm breed. Lijm de stukken aan elkaar en open dan de waaier. Je kunt verschillende kleuren papier gebruiken om verschillende looks te creëren. En je kunt afdrukbare sjablonen vinden voor complexere ontwerpen.

Spandoeken

Of je nu een verjaardagsfeestje of een vrijgezellenfeest organiseert, een doe-het-zelf-banner helpt de eregast in de schijnwerpers te zetten. Je kunt zinnen maken als "Nog een fijne dag", "Gefeliciteerd met jouw verjaardag" of andere slogans die geschikt zijn. Knip losse letters uit of versier hele stukken papier of karton met thema-elementen. Je kunt ook glitterstrips en franje-slingers toevoegen om de banner extra speciaal te maken.

Piñata

Het is geen feest totdat je de piñata breekt. Hoewel het gemakkelijk genoeg is om er een te kopen, kan het een leuk doe-het-zelf-project zijn. Super simpele DIY piñata tasjes maak je door de buitenkant van witte papieren tasjes te versieren. En vast te zetten met siertape. Deze barsten gemakkelijk open wanneer ze worden geraakt. Ze zijn een geweldige optie voor verjaardagsfeestjes voor jonge kinderen waar je geen stok wilt gebruiken.

Als je helemaal uit wilt gaan, kun je je eigen piñata maken met papier-maché.

Bijgewerkt glaswerk

Als je veel feesten organiseert is het misschien niet logisch om voor elk evenement luxe serviesgoed of glaswerk te kopen. Het kan ook zijn dat je probeert de hoeveelheid wegwerpartikelen die je koopt te verminderen. Een goede plek om elkaar halverwege te ontmoeten, is het bijwerken van plastic artikelen. Of goedkope glazen met metalen stiften, acrylverf of emblemen bewerken. Zodat je ze  kunt hergebruiken of weggeven als feestartikelen.

Kandelaars

Net als bloemen zijn kaarsen een geweldige manier om elegantie toe te voegen aan een feest. Bovendien zijn ze veelzijdig, dus de ideeën voor kaarsdecoratie zijn praktisch eindeloos. Je kunt verschillende kaarsen van verschillende hoogtes op een tafelloper neerzetten. Als middelpunt voor een bruiloft of je kunt druipende kaarsen in de kamer plaatsen voor een Halloween-feest.

Je kunt ook kaarsen in lantaarns plaatsen om een gezellig gevoel te geven aan een filmavondje in de buitenlucht. Of kleine kaarsen in Mason-potten met nepsneeuw plaatsen voor een evenement met een winters thema.

Pompons

Pompons van tissuepapier voegen plezier toe aan elk evenement. In felle tinten kunnen ze opvallend en vrolijk zijn. In zachtere neutrale kleuren kunnen ze romantisch en grillig zijn. Dat betekent dat ze perfect zijn voor alles. Rijg er een paar aan elkaar als slinger of plaats ze in de kamer en op tafelbladen.

Kroonluchter

Maak een statement met een doe-het-zelfkroonluchter die de aandacht van je gasten trekt. Hoewel een kroonluchter super ingewikkeld klinkt om te maken, kan het ontwerp zo complex of eenvoudig zijn als je wilt. Je kunt er een maken met kralen, glinsterende pony en glinsterende schelpen die je bestaande lamp sieren. Of je kunt papieren pom pom-ballen en stoffen ijshoorntjes maken die bij jouw feestthema passen.

Desserttafel

Een manier om een evenement aan te kleden, is door je eten onderdeel te maken van het feestdecor. Een desserttafel maakt het niet alleen gemakkelijk voor gasten om lekkernijen te pakken. Maar het voegt ook visuele spanning toe aan jouw feest. Gebruik gelaagde standaards om decoratieve cupcakes weer te geven. Of maak een doe-het-zelf ijscoupe-station waar gasten toppings kunnen toevoegen zoals gummy wormen, hagelslag en siropen.

Je kunt ook je eigen cupcake- of desserttoppers maken met tandenstokers en stukjes papier die in vormen zijn gesneden.

Fotohokje

Fotocabines zijn op de meeste feesten een must-have geworden en bieden een interactieve ervaring en een leuk aandenken voor gasten. Hoewel je een fotohokje kunt huren, waarom maak je er niet zelf een? Het is makkelijker dan je denkt. Je kunt alles gebruiken, van tissuepapier tot ballonnen of zelfs marshmallows om een prachtige achtergrond te creëren. Voeg kostuumaccessoires toe, zoals maskers, hoeden en gigantische brillen die gasten kunnen dragen om het plezier te vergroten.

Social media inzetten voor je bedrijf

Previous article

Wat is het effect van co-sleeping op je kinderen?

Next article

You may also like