Fun & Verstandig

5 redenen om je eigen fotoboek te maken 

0

Steeds meer mensen maken een fotoboek, want hoe leuk is het om je herinneringen vast te leggen? Wij vertellen je waarom het zo fijn is om hiermee bezig te zijn.. 

Ja, je hoort het goed, steeds meer mensen maken een fotoboek. Dat is niet gek, want in een tijd van digitalisering blijkt toch dat we nog veel waarde hechten aan iets tastbaars. Je hebt inderdaad wel alles op je laptop of smartphone staan, maar de ervaring hierin is niet hetzelfde. Zelfs als je geregeld je foto’s doorpluist en bijhoudt, kijk je lang niet zo goed naar de details op een foto dan een tastbare foto. Het is een flinke klus, maar met wat tekst maak je de gebeurtenis op de foto nog duidelijker. Het levert daarnaast ook ontzettend veel plezier op. Want weet jij nog precies wat je afgelopen jaar hebt gedaan?

1.    Een moment voor jezelf

Zie het maken van een fotoboek als een mindful moment. Misschien heb je wel kinderen en ben je daar de hele dag maar druk mee. Als je partner dan thuis is kan je hem of haar mooi voor de kinderen laten zorgen. Je hebt dan alle tijd voor jezelf. Het maken van een fotoboek is een prachtige manier om je gedachtes te verzetten. Daarnaast kom je ook even los van de tv en alle beeldschermen. Je moet het wel van tevoren plannen, want het kan aardig wat tijd in beslag nemen. 

2.    Laat je creativiteit de vrije loop 

Misschien kan je bij je huidige baan niet zo veel creativiteit kwijt. Een fotoboek zorgt ervoor dat jouw creativiteit weer helemaal kan excelleren. Bij een fotoboek mag je namelijk helemaal zelf weten hoe het eruit gaat zien. Van leuke stickers tot het maken van leuke teksten. En met de komst van internet is het helemaal een eindeloze creatieve ontdekkingsreis.

3.     Leuke herinneringen herbeleven 

Het maken van een fotoboek zorgt ervoor dat je weer een beetje teruggaat in de tijd. Letterlijk herbeleef je ieder moment opnieuw. Soms zal je zo hard moeten lachen of misschien wel een traantje moeten wegpinken. Want een fotoboek hoeft niet alleen maar plezier te zijn, het kan soms ook de waardevolle en moeilijkere tijden een plaats geven. Het maken van een fotoboek is perfect om weer even terug te kijken op afgelopen jaar. 

4.    Heerlijk voor tijdens de kortere dagen 

Het maken van een fotoboek is echt een klusje voor in de winter. De dagen worden namelijk korter en daardoor zal je meer binnen zitten. Je wil in het donker liever niet nog naar buiten. Zet lekker een warm kopje met thee en pak er een lekker koekje bij. Het maken van een fotoboek is jouw winterse activiteit.

5.    Foto’s uitzoeken is leuk 

Het uitzoeken van de juiste foto’s is misschien wel het allerleukste van het maken van een fotoboek. Zo kan je helemaal opgaan in het uitzoeken van de perfecte foto voor op de juiste plek. Misschien maak je wel een mooie verhaallijn waar sommige foto’s precies op aansluiten. En misschien kunnen sommige foto’s er weer voor zorgen dat jij een nieuwe verhaallijn kan maken. Zo wordt jouw fotoboek magisch door de combinatie van de juiste foto’s, versiering en tekst. 

Foto’s op zich zeggen genoeg. Als je liever geen fotoboek maakt, is er daarom ook nog de optie voor slechts foto’s afdrukken. Het is een leuke versiering voor aan de muur en maakt je interieur een stuk persoonlijker. Vaak worden de foto’s afgedrukt op canvas, maar het kan ook met plexiglas of hout worden gedaan.

Wiet en de mens – dé grootste gezondheidsvoordelen

Previous article

De Audi A1 als eerste auto – wel of niet doen?

Next article

You may also like