Fun & Verstandig

Vermijd deze valkuilen bij het versturen van felicitatiekaarten

0

Is iemand uit je omgeving binnenkort jarig? Of vieren twee familieleden, vrienden of kennissen hun huwelijksjubileum? Dan wil je ze hier ongetwijfeld mee feliciteren. Het is leuk om dit persoonlijk te doen, maar een kaartje sturen wordt ook gewaardeerd. Ben je van plan om een felicitatiekaart te sturen? Lees dan vooral verder. In deze tekst hebben wij namelijk een aantal valkuilen bij het versturen van kaartjes op een rijtje gezet, zodat jij deze kunt vermijden.

Over één nacht ijs gaan

Denk je er op het laatste moment aan dat er (over)morgen een familielid, vriend of kennis jarig is? Dan wil je misschien nog snel even een verjaardagskaart versturen. Er zijn verschillende websites waarop je dit kunt doen, waardoor de kans groot is dat je alsnog op tijd bent. Ga alleen niet over één nacht ijs bij het versturen van felicitatiekaarten. Als je dit wel doet, maak je misschien een vergissing. Zo schrijf je mogelijk de verkeerde leeftijd op de kaart en dat neemt de jarige je waarschijnlijk niet in dank af.

In alle haast kun je bovendien een foutje maken bij het invullen van het adres of de postcode. Grote kans dat de kaart dan niet afgeleverd wordt bij de persoon waarvoor hij bestemd is. Hij of zij denkt dan waarschijnlijk dat je zijn/haar verjaardag vergeten bent en dat wil je voorkomen. Controleer daarom goed of de adresgegevens kloppen voordat je de verjaardagskaart verstuurt.

Envelop van te weinig postzegels voorzien

Je kunt een felicitatiekaart digitaal versturen, maar misschien vind je het persoonlijker om dit zelf te doen. In dat geval moet je de envelop voorzien van voldoende postzegels. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar helaas komt het vaak genoeg voor dat er te weinig postzegels op een envelop geplakt worden. Op een standaard kaart heb je aan één postzegel genoeg. Maar verstuur je een grote kaart van bijvoorbeeld dubbel A5 of A4, dan moeten er 2 of zelfs 3 postzegels op.  Heb jij je toch vergist in het aantal postzegels? Dan moet de ontvanger het resterende bedrag voor de kaart ontvangen. Hiermee scoor je geen punten bij het feestvarken. Reden genoeg om uit te zoeken hoeveel postzegels er nodig zijn. Twijfel je? Plak dan liever een postzegel te veel dan te weinig op de envelop.

Onleesbaar handschrift

Wil je een handgeschreven kaart sturen naar een stel dat 40 jaar getrouwd is? Dan is het belangrijk dat de tekst in de kaart goed leesbaar is. Als je van jezelf weet dat je geen net handschrift hebt, kun je iemand anders vragen om de kaart voor je te schrijven. Vind je dit te veel moeite of is er niemand op wie je terug kunt vallen? Verstuur de felicitatiekaart dan online. Hierbij heb je de mogelijkheid om een lettertype te kiezen wat lijkt of het handgeschreven is. De kaart is weliswaar niet handgeschreven, maar je weet wel zeker dat hij leesbaar is.

Ongepaste toon gebruiken

Het is belangrijk om de juiste toon te gebruiken als je een felicitatiekaart verstuurt. Stuur je de kaart naar iemand die je kent? Dan is het geen probleem om voor een informele tekst te kiezen. Als je de persoon minder goed kent of het een zakelijke relatie is, kun je het beter formeel houden. Zo’n iemand kan informeel taalgebruik als ongepast ervaren en dat wil je voorkomen.

Dit zijn handige zorgverzekering tips

Previous article

De kracht van visuele content in digitale marketing

Next article

You may also like