Tips

Ideale verlichting voor in de woonkamer

0

De woonkamer is de plek in huis waar je misschien wel het meest bent. Van ontbijt tot het kijken van televisie of urenlange gesprekken op de bank, het is de bedoeling dat je hier tot rust komt en vooral goed kunt chillen. Dat je daar dan comfortabele meubels voor nodig hebt en de juiste decoratie weten veel mensen wel, maar iets wat vaak onderschat wordt bij het inrichten van een huis is de verlichting. Zeker wanneer je niet helemaal thuis bent in de wereld van lampen dan is de keuze voor gepaste verlichting soms nog hartstikke lastig. Daarom geven wij je een aantal voorbeelden van lampen die het heel goed doen in de woonkamer:

Wandlampen

Wandlampen worden aan de muur bevestigd en geven vaak zacht licht af. Dat maakt dat de kamer direct een knusser gevoel krijgt. Vaak wordt als enige nadeel van een wandlamp gezien dat hij -eenmaal bevestigd- vast zit, maar tegenwoordig zijn er ook wandlampen met een uitrekbaar frame, zodat je zelf bepaald welke hoeken of onderdelen van de kamer je wel én niet verlicht wilt hebben.

LED

Ledverlichting is een creatieve manier om binnenshuis te kunnen spelen met kleuren en lichtsterktes. Je kunt bijvoorbeeld een ledstrip boven je ramen plaatsen, of op de plinten aan de muur. Zo breng je net een beetje wat extra licht je huis in, zonder dat je de praktische onhandigheid van een grote lamp hebt.

Plafondlampen

Plafondlampen zijn misschien wel de populairste lampen voor in de huiskamer en kunnen variëren van een simpel en klein design zonder teveel poespas tot een grote kroonluchter die dient als pronkstuk van de kamer. Hoe klein of hysterisch je je plafondlamp wil, is helemaal aan jou.

Vloerlampen

Vloerlampen zijn ook zeer geschikt voor de woonkamer omdat ze makkelijk verplaatsbaar zijn en het ook kan dienen als decoratiestuk. Daarnaast heb je vaak de keuze uit meerdere lampenkappen en kun je die ook blijven omwisselen (als je van jezelf weet dat je kleuren of patronen snel zat wordt). Zet hem naast de bank en krijg precies het licht wat je nodig hebt: niet een felverlichte woonkamer, maar wel licht net waar het nodig is: op de plek waar mensen zich bevinden.

T-Shirts bedrukken: 5 tips voor een eigen stijl

Previous article

Beste Microgolfovens van 2019

Next article

You may also like

More in Tips