Tech & Gadgets

Houten speelgoed goed voor de ontwikkeling van je kind

0

Speelgoed voor je kind? De keuze is reuze. Ook op het gebied van ontwikkeling. Met of zonder geluiden en liedjes voor de sociale vaardigheden? Of in verschillende vormen om zo de motoriek te ontwikkelen? Spelen is hoe dan ook heel belangrijk voor kinderen. Online wordt er steeds meer gespeeld, maar offline? Daar gebeurt het! Wil je de ontwikkeling van je kind ten allen tijden ondersteunen? Kies dan voor houten speelgoed. Wij vertellen je waarom.

Spelenderwijs leren

Houten speelgoed kan een hoop hebben. Maar het vraagt ook een hoop van je kind. Zo moet het soms trekken, draaien of bewegen om het speelgoed op gang te krijgen. Het gaat niet allemaal vanzelf. Hierdoor ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden, bijvoorbeeld doordat ze hulp vragen of omdat een broertje of zusje ze komen helpen.

Prikkel de fantasie

Doordat houten speelgoed geen extraheden heeft, gaat de fantasie van het kind vaak sneller werken. Er zijn tenslotte geen toeters en bellen om het af te leiden. Geen flikkerende lichtjes of andere harde geluiden. Hierdoor worden de jonge hersenen nog niet overprikkelt, maar wordt het wel géprikkeld om er zelf mee aan de gang te gaan. En daar ontstaan vaak de leukste verhalen en speelmiddagen uit. Voor je het weet zijn ze urenlang zoet aan het spelen.

Duurzaam

Houten speelgoed wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor is het duurzaam. Enerzijds omdat kinderen niet altijd even zachtjes omgaan met het speelgoed. Er valt tenslotte weleens wat of er wordt weleens iets door de kamer gegooid. Maar houten speelgoed kan tegen een stootje. Zelfs zo lang dat er soms weleens heel veel generaties met hetzelfde houten poppenhuis kunnen spelen. En hoe bijzonder is dat? Om straks jouw kleindochter of -zoon met hetzelfde poppenhuis te zien spelen als jouw dochter?

Houten speelgoed wordt weer steeds populairder. Hierdoor wordt het aanbod ook steeds groter. Wil jij jouw kind niet overprikkelen met te veel speelgoed? Stel dan een cadeaulijst op. Zeker als kinderen klein zijn hoeven ze nog niet overladen te worden met cadeaus. Zo kun je zelf precies bepalen hoeveel speelgoed en wat er in huis wordt gehaald. Duurzaam, effectief en kostenbesparend! Dat is helemaal anno 2019.

Van deze 5 cocktails houden vrouwen het meeste

Previous article

T-Shirts bedrukken: 5 tips voor een eigen stijl

Next article

You may also like