Tech & Gadgets

Badkamer renoveren of compleet vervangen: wat is goedkoper?

0

Ben je uitgekeken op je badkamer of is deze gewoon echt aan vervanging toe? Dan sta je voor de keuze: renoveren of compleet vervangen. Waarom zou je voor het één of ander kiezen? En wat is eigenlijk goedkoper?

Waarom de badkamer compleet vervangen?

Je kiest over het algemeen voor het compleet vervangen van je badkamer wanneer deze in zijn geheel gedateerd is, of niet jouw smaak bijvoorbeeld. Maar ook als je de badkamer compleet anders in zou willen delen.

Bij het compleet vervangen van een badkamer wordt de oude badkamer eerst volledig gesloopt en daarna opnieuw opgebouwd.

Buiten dat je de badkamer opnieuw in kunt delen en helemaal naar wens en smaak in kunt richten, kun je hierbij ook nog denken aan uitbreiden van de badkamer of bijvoorbeeld het toilet apart maken. Je kunt leidingen verleggen, ventilatie aanleggen of aanpassen, vloerverwarming aanleggen; oftewel: je hebt de vrije hand in wat je gaat doen.

Heb je geen idee wat er allemaal bij het vervangen van een badkamer komt kijken? Online kun je complete badkamers bekijken en uitzoeken!

Waarom renoveren?

Als er nog onderdelen in je badkamer zijn die prima nog een tijdje meekunnen, dan kan renovatie van je badkamer een prima oplossing zijn Dan hoef je alleen de dingen aan te pakken die aan vervanging toe zijn, of waar je van af wil.

Zo kun je bijvoorbeeld een douchecabine vervangen door een inloopdouche. Of een ouderwets toilet door een hangend toilet, om maar eens een voorbeeld te noemen. Maar ook een je wasbak vervangen door een meubel behoort tot de mogelijkheden, of juist alleen de tegels vernieuwen. Dat laatste geeft al een heel andere uitstraling van je badkamer!

Benieuwd wat er zoal mogelijk is met jouw badkamer zonder deze compleet te vervangen? Sani4all geeft advies over alle soorten renovaties van badkamers. Bovendien kunnen ze deze ook van A tot Z leveren en dat in heel Nederland.

Wat is goedkoper?

Over het algemeen zal een gedeeltelijke renovatie van je badkamer voordeliger zijn dan deze geheel te vervangen. Dat komt omdat je bruikbare gedeelten laat zitten en daaromheen werkt, je hebt dan onder andere minder materiaal nodig.

Hou er wel rekening mee dat bij het afbreken van de te renoveren gedeeltes, voorzichtiger gewerkt moet worden dan wanneer alles eruit mag. Dat kost dus wat meer tijd, en dat geldt ook voor het opbouwen.

Aan de andere kant, kun je zowel een renovatie als het vervangen van je badkamer zo duur maken als je zelf wil. Dit wordt grotendeels bepaald door de gebruikte materialen, maar bijvoorbeeld ook hoeveel je daadwerkelijk aan wil passen. Gaat de hele badkamer qua indeling op de schop, of wil je deze uitbreiden, dan is dat duurder dan wanneer alles op dezelfde plek blijft.

Houd er rekening mee dat een badkamer compleet vernieuwen minimaal €3000 kost, maar vaak al snel een stuk duurder wordt, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Kun of wil je dat geld niet in één keer uitgeven, dan kun je ervoor kiezen om je badkamer in etappes te renoveren, dan duurt het wel langer en op de lange termijn zal dit dan ook iets duurder zijn, maar dan spreid je de kosten wel.

 

Raamdecoratie kiezen in drie stappen

Previous article

Wat voor vloerkleding past waarbij? Zo match je altijd goed

Next article

You may also like