Tips

Raamdecoratie kiezen in drie stappen

0

Als je mijn Pinterest bord bekijkt, zou je denken dat ik al precies weet hoe ik mijn toekomstige huis wil inrichten. Maar niets is minder waar. Want hoe zorg je ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit? Van de vloer tot de kleur op de muur en van meubels tot aan raamdecoratie? Vooral dat laatste vond ik erg moeilijk. Want een te donkere ruimte maakt een huis ongezellig. Te veel natuurlijk licht geeft weer geen sfeer. Hoe maak je dan de juiste keuze? Ik ben er inmiddels uit. Om jou daarbij te helpen, hebben we drie tips klaar staan.

Tip 1: bepaal de sfeer voor de ruimte

Het klinkt zo makkelijk. En eigenlijk is het dat ook! Denk maar eens goed na. In de slaapkamer wil je heerlijk slapen. En dan is natuurlijk licht niet gewenst. Dan ga je liever voor een verduisterende vorm van raamdecoratie. Op maat gemaakte overgordijnen, bijvoorbeeld. Knus, sfeervol en gemaakt van 100% verduisterende stof.

In de woonkamer wil je nog wel natuurlijk licht in huis laten vallen. Maar privacy vind je ook belangrijk. Dan is een plisségordijn met top down bottom up bediening weer een aanrader. Dankzij deze speciale bediening kun je het gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Bijvoorbeeld aan de boven- en onderkant van het raam een ruimte openlaten. Twijfel je wat het beste bij jouw interieur past? Een kleine zoektocht op Pinterest kan je ook inspireren.

Tip 2: Kleur bepalen

Als je eenmaal de vorm van raamdecoratie hebt gekozen, is het tijd om kleur te bekennen. Want de kleur is net zo belangrijk als het materiaal dat je hebt gekozen. Vraag daarom altijd gratis stalen aan. Hiermee kun je thuis kleuren vergelijken. Want de kleur moet wel goed matchen met je muren, je vloer, de kleur van je meubels.. Je begrijpt het wel. De kleuren op je beeldscherm verschillen vaak iets van het origineel door de instellingen van je beeldscherm. Kleurstalen aanvragen is dus echt geen overbodige luxe.

Tip 3: Maak het persoonlijk

Maak het persoonlijk?! Maar ik heb toch net de kleur gekozen? Dat is niet helemaal wat we bedoelen met het persoonlijk maken van je raamdecoratie. Wat we wel bedoelen? Alle extra opties. Kies je namelijk voor ladderband voor je jaloezieen? Of de kleur van de ketting van je rolgordijn? Het zit ‘m in de details.

Denk ook aan de kant van de bediening. Aan welke kant van het raam heb je de meeste ruimte vrij om je nieuwe rolgordijn, jaloezie of plisségordijn te bedienen? Niets is zo vervelend als een bedieningskoord of -ketting waarvoor je eerst over de bank moet klimmen.

Succes met het samenstellen van je raamdecoratie op maat! En kom je er niet uit? Laat je inspireren op Pinterest en Instagram.

Een geplande keizersnee: een trend die groter wordt?

Previous article

Badkamer renoveren of compleet vervangen: wat is goedkoper?

Next article

You may also like

More in Tips