Tech & Gadgets

Apple ontwikkelt nieuwe Iphone die lijkt op de SE

0

Ben jij de trotse eigenaar van een iPhone SE? Voor de leken onder ons: Apple bracht deze telefoon in 2016 uit. De letters SE staan voor ‘special edition’ en het is een van Apple’s populairste toestellen. Dat komt doordat het net als de iPhone 5S een 4 inch-scherm heeft (dat is vrij klein voor een iPhone), maar van de binnenkant allerlei verbeteringen heeft ondergaan. Dat klinkt super, toch?

De iPhone SE

Hij is namelijk klein, dun en licht, en heeft veel nieuwe specs en een goede camera. Je kunt er zelfs live foto’s en 4K video’s mee maken. Het toestel ondersteunt zelfs Apple’s nieuwste software (iOS 12), dus je hebt direct de nieuwste software tot je beschikking. Er is echter één ding: na de persconferentie van Apple in september 2018 heeft het bedrijf het model weer uit alle schappen verwijderd. Wil je hem alsnog bemachtigen, dan moet je kiezen voor een tweedehands of refurbished iPhone SE.

Nog even wachten tot 2020

Wil je toch een nieuw model, dan heb je op dit moment nog even pech. Maar: er gaan geruchten dat Apple een nieuwe telefoon aan het ontwikkelen is die in 2020 gelanceerd gaat worden. En het zou een kleine iPhone worden, die wél alle nieuwste snufjes bezit.

Andere schermformaten

Afgelopen jaar, toen Apple de X, XS en XR lanceerde, bleven alle schermformaten gelijk (Goed, de XS Max daar gelaten), maar daar zou volgend jaar dus verandering in komen. Deze informatie is allemaal gegenereerd via een betrouwbare Apple analist, Ming-Chi Kuo. Volgens hem zullen meerdere iPHone modellen een ander schermformaat krijgen: zo gat het scherm van de iPhone XS Max van 6,5 naar 6,7 inch gaan, en het kleinere model gaat van 5,8 inch naar 5,4. Kuo is niet de enige met deze voorspellingen en/of vermoedens: andere experts deden al eerder soortgelijke uitspraken.

5G

Daarnaast zouden de modellen die in 2020 gelanceerd gaan worden, Apple’s eerste telefoon worden die 5G gaat supporten. Bij het goedkopere model zou dit echter nog niet het geval zijn. Het bijzonderste gerucht van allemaal is dat de modellen in 2020 zullen gaan draaien op het 5G modem van Apple. Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd, jij ook?

Geen tijd om te shoppen voor cadeautjes? Zo geef je toch iets leuks!

Previous article

Op wat voor manieren beschermt een telefoonhoesje je telefoon?

Next article

You may also like