Tech & Gadgets

5 tips om minder geld uit te geven aan een telefoonabonnement

0

We kunnen allemaal niet meer zonder. Onze mobiele telefoon. Maar alleen aan een mobiel heb je niet zoveel. Daarom heb je vaak prepiad of een telefoonabonnement. Voor iedereen die bereikbaar wilt zijn, maar daar niet de hoofdprijs voor wilt betalen hebben wij deze blog geschreven. In deze blog geven we tips om minder geld uit te geven aan je telefoonabonnement. Lees je mee?

Een telefoon abonnement zorgt ervoor dat jij met je mobiel kunt bellen, sms’en en op het internet kunt. Hiervoor betaal je vaak maandelijks een bedrag. Een telefoonabonnement kan 1 jaar duren of 2 jaar duren. Soms koop je er een nieuwe mobiele telefoon bij. Als je wilt besparen op je mobiele telefoonkosten dan schiet de prijs vaak omhoog. Dat komt omdat je een mobiel niet krijgt bij een abonnement, maar je betaalt ‘m langzaam binnen de duur van het contract af. 

#1 Sim only is altijd het goedkoopste 

De eerste tip die je we je daarom geven is: kies voor een sim only abonnement als je huidige toestel nog prima werkt! Door alleen een abonnement af te sluiten zonder telefoon ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Want nieuwe telefoons zijn heel erg kostbaar. Dat komt omdat er heel veel grondstoffen in zitten die gewonnen worden uit de natuur. Denk aan goud en andere metalen. Dus een jaartje langer met je telefoon doen, is goed voor je portemonnee en goed voor het milieu!  

#2 Wifi waar mogelijk is 

Tegenwoordig heb je overal wifi. Wifi betekent dat je kunt internetten op het internet van iemand anders. Bijvoorbeeld in de trein, bij een tankstation of de wifi van je werk. Op deze manier kun je gratis gebruik maken van internet. Met als resultaat dat jij een telefoonbundel kunt kiezen waarbij je minder internet verbruikt. Het is slim om dan het internet standaard uit te zetten en het verbinding met wifi-punten waar je al een keer bent geweest aan. Zo zit je niet stiekem op het internet van je abonnement. 

#3 Blijf niet hangen bij een provider 

Bij een provider hangen omdat je daar altijd al bij hebt gezeten is erg vriendelijk richting het. telefoniebedrijf. Maar het hoeft niet de goedkoopste optie voor jou te zijn. Kijk daarom, bijvoorbeeld via een vergelijkingssite, wat de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie. Ook hierbij kun je weer denken aan een lage bundel, omdat je gebruik kunt maken van openbare wifi-punten. 

#4 Verzekeren kost geld

Als jij het nieuwste van het nieuwste hebt op het gebied van jouw mobiel, dan wil je ‘m waarschijnlijk ook verzekering. Althans, dat wordt je wel aangeboden. Dit kun je natuurlijk doen, maar als je kiest voor alleen dát te verzekeren dat echt niet snel te vervangen is dan kan je je mobiele verzekering wel achterwegen laten. 

 

#5 Download voordat je gaat luisteren

Spotify, luisterboeken, podcasts tegenwoordig kun je alles downloaden en op je mobiel zetten. Zo hoef je geen data onderweg te gebruiken en dat scheelt natuurlijk ook weer in je portemonnee! 

De eerste keer truffels? Hier de gebruikersgids 

Previous article

Vrouwelijke ZZP’ers: 5 belangrijke tips bij het starten van een business 

Next article

You may also like