Vrouwen & Lifestyle

Vrouwelijke ZZP’ers: 5 belangrijke tips bij het starten van een business 

0

Een succesvolle business opstarten als vrouw. Het antwoord tot succes proberen wij je te geven met een paar belangrijke tips. 

Iedere vrouwelijke ondernemer die net begint met de start van haar business loopt praktisch tegen dezelfde problemen aan. Vragen als: hoe zorg ik voor meer klanten? Welke onlinebank past bij mij? Hoe zorg ik voor online vindbaarheid? Moet ik mijn pensioen nu al regelen? Wij geven antwoord op een paar belangrijke vragen die je moet weten als vrouwelijke ondernemer. 

Van dromen naar doen 

Zit jij al een tijd na te denken over het starten van een eigen onderneming, dan is er een tijd van dromen en een tijd van doen. Wij proberen je natuurlijk aan te sporen om gewoon te gaan starten. Maar er komen best een paar dingen bij kijken. Zo moet je langs bij de KVK, je opent een zakelijke rekening, bekijk hier goede zakelijke rekeningen, en je start een eigen website. Nu is het tijd voor een dikke: ‘’YES”, want jij gaat het gewoon doen! 

6 Belangrijke tips voor het starten van je business

Het komt allemaal niet zomaar aangewaaid, in ieder geval niet voor de meesten. Om ervoor te zorgen dat jouw business slaagt moet je hard werken. Deze tips gaan je helpen. 

Bank met jouw idealen

Online bankieren is nu niet iets waar veel ondernemers met veel plezier op zitten te wachten. Maar goed zakelijk bankieren kan je leren en hiervoor moet je natuurlijk de goede bank kiezen. Zo heb je banken die perfect aansluiten bij ondernemers en ze helpen met bijvoorbeeld een goede link naar je website of helpen met jouw administratie op orde te krijgen.  

Laat je inspireren

Je hoeft het echt niet allemaal zelf te doen. Het wiel is waarschijnlijk al een keer uitgevonden en jij kan je laten inspireren door die vrouwen. Doe dit doormiddel van het luisteren van podcasts. Bezoek websites en bestempel ze als favorieten. Probeer te leren van anderen, zo word jij zelf een betere ondernemer. 

Leef gezond 

Ondernemen is echt niet alleen maar achter je computer werken en proberen het klokje rond te maken. Ondernemen is ook gezond leven. Dit betekent vroeg naar bed, meditaties in de ochtend en goed ontbijten en gezond avondeten. Dit hoort allemaal bij een gezonde ondernemer. 

Blijf trouw aan jezelf

Helaas zijn er ook veel ondernemers die doordat ze niet slagen hun heil ergens anders gaan zoeken. Je moet nu denken aan een timmerman die het liefst prachtige zelf getimmerde kasten maakt, maar dan door gebrek aan werk ook maar tuinhuizen gaat timmeren. Hier wordt hij helemaal niet vrolijk van en hij besluit niet veel later om zijn hele bedrijf te stoppen. Of een yogadocent die het liefst yogales geeft in een rustige omgeving, maar nu toch maar in de sportschool les gaat geven. Blijf trouw aan jezelf en doe waar jij voor staat. 

Proberen, proberen en nog meer.. 

Als ondernemer zal je waarschijnlijk geregeld op je bek gaan. Dit hoort er nu eenmaal bij, want echte ondernemers blijven proberen. En proberen stopt niet ineens, want echte ondernemers blijven nog steeds proberen ook al zijn ze al lang boven de 50 uitgestegen. 

5 tips om minder geld uit te geven aan een telefoonabonnement

Previous article

Besparen als ondernemer: een paar praktische tips 

Next article

You may also like