Tech & Gadgets

Zo haal je het meest uit je iPhone 14 voor de perfecte Instagramplaatjes

0

Elk jaar komt Apple weer met een iPhone en dit jaar is het aan nummer 14 om ons te doen verbazen. Gaat deze telefoon onze Instagramfoto’s naar een hoger lever tillen?

Leg elke reis gemakkelijk vast

Vanaf september kan jij al je citytrips, leuke reisjes en creatieve reels vastleggen met de nieuwste iPhone 14 van Apple. Er wordt gefluisterd over 13 september als presentatiedatum voor de nieuwe reeks telefoons en een van de verbeterpunten zal het internet zijn. Je wil natuurlijk altijd bereikbaar zijn en overal je socials kunnen checken. Met de iPhone 14 kan je het 5G netwerk snel oppikken en vanaf je reisbestemming lekker scrollen op je telefoon. Je hebt ten slotte wel bereik nodig om te kunnen Instagrammen.

Verschillende camera’s

De camera’s die op de iPhones zitten, worden elk jaar beter. Zo kan je bijvoorbeeld nu al goede foto’s maken in het donker met de nachtstand. De iPhone kreeg een aantal jaar geleden kritiek op de camera, maar dat is sinds de iPhone 11 en iPhone 12 helemaal verleden tijd. Je kan nu verschillende standen gebruiken tijdens het fotograferen. Zo heb je bijvoorbeeld portretmode, landschap of micro. Probeer erachter te komen welke lens en welke instellingen goed werken voor verschillende situaties. Zo haal je het optimale resultaat uit elke foto.

Vlekkeloos scherm

De iPhone-gebruikers zullen altijd pleiten voor het uiterlijk van de telefoons. Ze zijn mooi, slank en werken soepel. Toch gaan er geruchten rond dat de nieuwe telefoons er anders uit zullen zien dan hun voorgangers en dat is dus nog even spannend. Meegaan met de tijd is natuurlijk altijd goed, maar één ding is altijd goed geweest bij Apple: het scherm. In de meeste telefoons zit inmiddels een retinascherm of OLED-scherm en het lijkt erop dat de nieuwe telefoons hierin meegaan. Als je straks voor het eerst de iPhone 14 in handen hebt, zal je zien dat de kleuren nog sprekender lijken dan ze deden. Dat betekent eindeloos filmpjes kijken, lekker scrollen en verdwalen in het internet.

iPhone hacks

Dan zijn er nog een paar slimme iPhone trucs, die je misschien nog niet kent. Apple Pro Raw is er zo eentje. Met Apple Pro Raw kan je foto’s in Raw schieten. Elke fotograaf weet dat dit heel fijn is om mee te werken. Je kan er namelijk veel mee doen tijdens het bewerken van de foto’s. Raw is de bestandsvorm waar de meeste informatie in een foto opgeslagen kan worden. Bij donkere foto’s kan je dus met het bewerken veel details terughalen. Schakel de functie in bij je instellingen en zet hem gemakkelijk aan en uit in het camerascherm.

Dan is er nog Hidden Album. Een fijne functie als je graag foto’s en video’s privé wil houden. Je stopt de foto’s uit je cameraroll zo in de aparte map. Vervolgens zijn ze alleen voor jou zichtbaar. De AF Lock zet je aan als je iemand scherp wil houden tijdens het maken van meerdere foto’s of een video. Zet de AF Lock aan door de focus vast te houden op het beeld en de telefoon doet de rest. De letters AF verschijnen in beeld en het focuspunt blijft op jou gericht.

Foto’s bewerken

Met de nieuwste iPhones kan je Daarnaast kan je heel gemakkelijk met je iPhone de foto’s bewerken voor Instagram. Klink op wijzig en kijk onderaan bij ‘Pas aan’ om de basis te corrigeren. Hier kan je de foto lichter of donkerder maken, de scherpte aanpassen en de foto warmer of kouder maken. Klik op ‘Filters’ voor het kleurtje dat jij in je feed vindt passen. Crop de foto vervolgens in de juiste afmeting en hij kan direct Instagram op.  

Wat is SEO?

Previous article

Geef jouw uitstraling een boost met sieraden

Next article

You may also like