Tech & Gadgets

4 manieren om een ochtendroutine in te bouwen

0

De eerste gedachten die je ‘s ochtends hebt en de eerste dingen die je doet zodra je opstaat hebben een grote invloed op de rest van je dag. Laat je jouw alarm een aantal keer af gaan en schiet je vervolgens vol stress je bed uit, dan is de kans groot dat je humeur wat minder goed is dan wanneer je lekker ontspannen wakker wordt en van je ochtend geniet. Een ochtendroutine is nu eenmaal ontzettend belangrijk. Maar hoe bouw je nu een goede ochtendroutine in? We geven je een aantal handige tips.

  1. Word wat vroeger wakker

Laat de snooze knop eens lekker voor wat hij is, en sta eens een half uurtje eerder op. Dit half uur geeft je de tijd om op je gemakje wakker te worden, je horoscoop of de krant te lezen, een kopje koffie of thee te drinken en lekker te ontbijten. Hoe meer tijd jij jezelf ‘s ochtends geeft voordat je actief aan het werk gaat, hoe fijner je jouw dag begint!

 

  1. Ga op tijd naar bed

Om wat vroeger wakker te kunnen worden kan het natuurlijk verstandig zijn om ook wat eerder naar bed te gaan. Gebruik je avond ook vast om jezelf voor te bereiden op je ochtend. Leg je kleding vast klaar, pak je tas vast in en smeer vast wat boterhammen voor op het werk. Zorg er vervolgens voor dat je minimaal 7 tot 8 uur kunt slapen.

Extra tip: vind je het wat lastig om in slaap te vallen? Probeer dan alle schermen (telefoon, televisie) een uur voordat je naar bed gaat te mijden. Het licht van de schermen doet onze hersenen aan de zon denken en maakt ons lichaam juist wakker en actief. Lees liever een uurtje een goed boek voordat je gaat slapen.

Het is ook van belang dat je een comfortabel en goed matras hebt, die goed past bij jouw de manier van slapen. Elke dag spendeer je – als het goed is – minimaal 7 uur op je matras, zorg er dus voor dat je hierin investeert!

  1. Begin de dag actief

Probeer je dag te beginnen met een kwartiertje of zelfs een half uur tot een uur beweging. Of dit nu een flinke wandeling met de hond is, of een rondje hardlopen in de omgeving. Hoe meer activiteit jouw lichaam aangaat in de ochtend, hoe actiever je jouw dag voort kunt zetten. Zo voel je jezelf de hele dag fris en vol energie.

  1. Een goed ontbijt

Neem de tijd om goed te ontbijten: en dan hebben we het niet over een snelle boterham in de auto. Een ontbijt waar je echt de tijd voor neemt doet je ontzettend goed, en geeft je de mogelijkheid om op je gemak een krantje te lezen, de dag door te spreken of even te mediteren.

Welk type kast is het populairst in 2019?

Previous article

Wellness in je eigen huis brengen: zo doe je dat

Next article

You may also like