Vrouwen & Lifestyle

Thuiswerken als een echte career-gal: zo doe je het

0

Steeds meer vrouwen ontdekken de voordelen van thuiswerken. Geen gedoe met verkeer, geen strenge baas die constant meekijkt en na werktijd meteen door naar je privéleven. Maar deze werksituatie brengt ook specifieke uitdagingen met zich mee. In dit blog bespreken we de meest voorkomende problemen en geven we praktische oplossingen.

 

Hoe houd je de balans tussen werk en privé?

Thuiswerken maakt het lastig om werk en privé gescheiden te houden. Het is verleidelijk om huishoudelijke klusjes – stofzuigen, de was opvouwen of even snel wat opruimen – tussendoor te doen of om 's avonds je e-mail te checken. Zorg daarom voor een strikte scheiding tussen je werk- en privéleven. Stel werktijden in en houd je eraan, net alsof je naar kantoor gaat. Tussendoor huishoudelijke taken uitvoeren is absoluut verboden en je moet je laptop echt om een vaste tijd sluiten.

 

Hoe zorg je voor een comfortabele werkplek?

Thuiswerkplekken missen vaak het comfort van kantooromgevingen. Goede bureaustoelen, voldoende natuurlijk licht en klimaatbeheersing zijn essentieel, maar zijn thuis meestal niet aanwezig. Investeer in een ergonomische stoel en een degelijk bureau en houd je qua budget niet in. Om toch een beetje op het geld te letten, raden we zonwering met zuignappen aan. Heb jij je werkplek op zolder? Geen zorgen. Er bestaat ook een vorm van buitenzonwering voor je dakraam. Dit soort zonwering verhoogt je comfort en productiviteit aanzienlijk, en je hoeft niet op natuurlijk licht in te leveren.

 

Hoe deel je je dag efficiënt in?

Het kan lastig zijn om je dag goed in te delen als je thuiswerkt, vooral met kinderen of huisdieren die aandacht vragen. Hen vertellen dat ze je helemaal niet mogen storen is waarschijnlijk te veel gevraagd, maar met je (al wat oudere) kinderen kun je in ieder geval tijden afspreken waarop ze wel gedag mogen zeggen. Plan vaste momenten voor het uitlaten van de hond en voor je lunchpauze. Deze structuur helpt je gefocust te blijven en je werkdag efficiënt in te delen.

 

Key takeaways

Een goed ingerichte werkplek kan je productiviteit en werkplezier vergroten. Hoewel dit investering vraagt, hoeft het niet duur te zijn. Denk aan betaalbare oplossingen zoals de zonwering van SunWise. Deze producten zijn eenvoudig te installeren en houden je werkruimte koeler, waardoor je een comfortabelere werkomgeving creëert. SunWise biedt zonwering voor de buitenkant van het raam en de binnenkant van het raam, zonwering voor lichtstraten en zelfs voor deuren, allemaal betaalbaar vanaf twintig euro per screen. Dit geeft je ruimte in je budget om te investeren in andere belangrijke aspecten van je thuiskantoor waarop je echt niet kunt inleveren, zoals een bureaustoel of een degelijk bureau.

 

Met deze oplossingen kun je thuiswerken als een echte career-gal. Succes!

 

Musthaves en tips voor het festivalseizoen van 2024

Previous article

Ontdek de veelzijdigheid van steigerhout

Next article

You may also like