Vrouwen & Lifestyle

De zorg en ziekenhuizen zijn minder ingericht op vrouwen, hoe komt dit?

0

De afgelopen jaren lijken we ons steeds meer en meer bewust van de vrouw. We zorgen dat we hoger komen in het bedrijfsleven. Het enige recht is aanrecht is meer dan verleden tijd. En we lijken in relaties steeds meer gelijkwaardig te worden. Mannen zorgen even goed voor kinderen en het avondeten. Maar waar het dan nog steeds lijkt te knellen is in de zorg en in ziekenhuizen. Die zijn vandaag de dag nog steeds minder gericht op vrouwen. Hoe dit komt? Dat vertellen we jou in deze blog!

Allereerst willen we het onderzoek van Bas Bloem hier aanhalen. Deze hoogleraar neurologie komt tot de ontdekking dat hij in zijn onderzoeken naar Parkinson vooral beeldmateriaal en informatie heeft verzamelend over vrouwen. In de medische wereld is er nog veel niet bekend over sekseverschillen. En dat terwijl vrouwen veel vaker last hebben van bijwerkingen van bijvoorbeeld medicijnen, we blijken vaker in het ziekenhuis te komen en we maken meer kosten in de zorg. En nee, dat heeft niet alleen te maken met het feit dat vrouwen kinderen op de wereld zetten. Hoe komt dit dan?

Steeds meer artsen zeggen dat ze in de bijsluiter van medicijnen duidelijk willen hebben wat de bijwerkingen voor mannen én vrouwen zijn. Want deze effecten en bijwerkingen kunnen nogal groot zijn. We weten bijvoorbeeld al een tijd dat hartaanvallen bij mannen anders is dan bij vrouwen. Maar is dat al bekend bij het grote publiek? Veel artsen maken zich hier zorgen om.

Dus is de zorg en het ziekenhuis gericht op vrouwen? Nee, zeker nog niet. Dat zeggen veel zorgverleners in binnen- en buitenland. Deze zorg gaat verder dan alleen zorgen voor vrouwen in hun zwangerschap. Veel onderzoeken wijzen uit dat hormonen van vrouwen ervoor kunnen zorgen dat we anders op bepaalde zaken reageren. Maar ook externe prikkels horen daarbij. Kamers alleen voor vrouwen in ziekenhuizen, zou dan ook niet gek zijn. De medische wereld kan nog een hoop leren over het vrouwelijk lichaam én hoe dit in te passen in onze zorg.

Wat zegt dit verder over de zorg in Nederland?

Natuurlijk is de zorg in ons land goed. Het gaat daarin vooral om de vertaalslag, aldus doctoren.  Maar ben jij nou op zoek naar een goedkope zorgverzekering? Google dan eens op zorgverzekering 2020, dan vind je verschillende vergelijkingssites.

Koffie drinken in een koffiezaakje of koffie 2 go?

Previous article

De beste manier om jouw event aan te kleden

Next article

You may also like