Tech & Gadgets

Wat is Rarible?

0

Blockchaintechnologie kan worden gebruikt voor een breed scala van doeleinden. Beginnen met handelen in cryptocurrenies is slechts één mogelijke toepassing van deze vernieuwende technologie. Digitale verzamelobjecten, beveiligd door middel van blockchain technologie, is waar het bij Rarible allemaal om draait. Rarible is een handelsplatform voor NFT’s (Non-Fungible Tokens).

De visie van Rarible

Veel kunstenaars van over de hele wereld willen hun werk delen met een wereldwijd publiek. Dat is zeker mogelijk, maar geld verdienen met content is een immense uitdaging. Bovendien is er altijd de dreiging dat iemand een kunstwerk steelt en het voor eigen doeleinden gebruikt. Blockchain technologie kan dit probleem de wereld uithelpen, met behulp van platforms zoals Rarible. Via het Rarible platform is het super gemakkelijk om niet alleen digitale kunstwerken en verzamelobjecten te maken, maar ook te verkopen. Kunstenaars kunnen door middel van blochchain technologie bewijzen dat zij de maker zijn, aangezien de blockchain zorgt voor een onveranderlijke registratie. Naast het creëren van digitale kunst zorgt het Rarible platform er ook voor dat kunstwerken op een makkelijke manier verkocht kunnen worden.

Hoe werkt Rarible?

Rarible werkt op basis van Non-Fungible Tokens, of NFT’s, en is in de eerste plaats gemaakt om unieke creaties of werken met een beperkte oplage te verhandelen en te verkopen. Door het bekijken van de tutorialvideo op de website, kunnen kunstenaars zeer eenvoudig hun crypto wallet koppelen en toegang krijgen tot het handelsplatform. Kunstenaars kunnen het kunstwerk kiezen dat ze willen verkopen, het een naam en beschrijving geven, en hun eigen prijs ervoor bepalen.

Wat zijn de prijzen van digitale kunst?

In tegenstelling tot wat men zou denken, worden er dagelijks kunstwerken via Rarible voor een behoorlijk bedrag verkocht. Een recent werk, genaamd “yinsure”, werd verkocht voor 60 Ether, op dit moment goed voor 145.000 euro. Kunstenaars die minder complexe en tijdrovende creaties maken, hebben nog steeds een goede kans om een koper te vinden die bereid is om de gevraagde prijs te betalen. Rarible biedt een thuis voor verschillende artiesten over de hele wereld. Of het nu gaat om echte kunst, memes, of een andere unieke creatie, het kan verkocht worden op het platform voor de prijs die de maker zelf bepaald. Natuurlijk zullen echte unieke creaties vaak meer aandacht trekken.

Verschillende betaalmethodes waaronder Ethereum

Betalen voor kunst of verzamelobjecten op Rarible kan op verschillende manieren. Ethereum is de meest voor de hand liggende keuze, maar andere ERC20 tokens kunnen ook worden gebruikt. Wrapped Ether, Dai, OMG, LINK, ENJ, worden allemaal ondersteund. Dus je hebt Ethereum nodig om het platform te kunnen gebruiken want je kunt niet betalen met fiatgeld zoals euros of dollars. Anycoin Direct is een voorbeeld van een platform waar je Ethereum kunt kopen.

Rarible is een geweldig platform voor nieuwe en ervaren kunstenaars om in een vroeg stadium erkenning te krijgen. Hoewel Rarible vooral bekend is onder liefhebbers van cryptocurrency, is het een zeer sterke en groeiende community. Dus het is zeker de moeite om het platform is te testen.

De top 3 trends van deze zomer

Previous article

Online casino’s: hier moet je op letten

Next article

You may also like