Tech & Gadgets

Waar op te letten bij het aanschaffen van een wastafel?

0

Bij het inrichten van een badkamer komen heel wat zaken kijken. Zo moeten er keuzes gemaakt worden over de vloer en uren (ga je voor tegels of waterbestendig behang?) maar ook over het sanitair moeten belangrijke keuzes gemaakt worden, zo ook over de wastafel. Als je op zoek bent naar een nieuwe wastafel, wat zijn dan de belangrijkste dingen waar je op moet letten? In dit artikel maken wij een opsomming van een aantal belangrijke punten die je zéker niet moet vergeten als je ene wastafel gaat kopen.

De vorm

Wasbakken zijn er in allerlei vormen en maten. De vorm van jouw wasbak is misschien wel het eerste wat je moet bepalen voordat je op zoek gaat naar een wasbak, met name omdat je met een kleine badkamer moet zorgen dat de vorm van je wastafel correspondeert met de badkamer. Is jouw badkamer bijvoorbeeld heel smal maar daarentegen wel lang, dan is het niet verstandig om te kiezen voor een hele diepe vierkante wasbak.

Het materiaal

Het is belangrijk om je af te vragen van welk materiaal dat je wil dat de waskom bestaat. Een waskom is namelijk vaak beschikbaar in veel verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor keramiek, maar ook voor kunststof, acryl of mineraalmarmer. De prijs van je waskom heeft onder andere veel te maken met het materiaal, dus het is belangrijk om hier een weloverwogen keuze in te maken.

Kraan

De kraan van de wasbak is ook een belangrijk punt om over na te denken. Wil je de kraan namelijk naast, achter of óp de tafel plaatsen? Je zou ook kunnen kiezen voor een ingebouwde kraan. Het zou kunnen dat het badkamermeubel wat je op het oog hebt bepaalde locaties van een kraan vereist. Het is dus belangrijk om met beiden rekening te houden.

plant beside sink under mirror inside room

Tafel of niet?

Als het gaat om wasbakken zou je kunnen kiezen voor een hangende wasbak, maar ook voor een opbouwwastafel. Het voordeel van een opbouwwastafel is dat je eronder zou kunnen werken met kastjes waar je spullen op kunt bergen. Een hangende wasbak daarentegen kan esthetisch heel mooi zijn. Waar je voor kiest is uiteindelijk aan jou en jouw smaak. Op het gebied van wastafels is er voor ieder wat wils.

Streng voor jezelf, of kiezen voor comfort?

Previous article

Zo begin jij je dag geweldig!

Next article

You may also like