Social Media

Wie bekijkt mijn instagram: wat je niet wist!

0
Wie bekijkt mijn instagram

Instagram is de sociale media app waar je foto’s op kan delen. Van vakantiefoto’s tot familiefoto’s. Dat is heel leuk natuurlijk, maar wie bekijken nou allemaal je foto’s?

Privéaccount

Je kan ervoor kiezen om jouw Instagram-pagina ‘op slot’ te zetten. Zo kunnen alleen je volgers, die jij eerst accepteert, je foto’s zien. Als iemand je wil gaan volgen en dus eigenlijk toegang vraagt tot jouw pagina, krijg je eerst het verzoek binnen in jouw account. Je kan deze persoon dan zelf accepteren of weigeren. In ieder geval kan je zelf eerst kijken wie deze persoon is, zonder dat diegene al jouw foto’s al heeft gezien. Wanneer je account openbaar staat, is het voor iedereen toegankelijk. Je kan dan niet zien wie je foto’s bekijkt. Je krijgt alleen een melding als iemand je account wil volgen. Je krijgt dan geen verzoek die je hoeft te accepteren, maar een melding.

Business account

Bij een business account op Instagram krijg je de mogelijkheid om te ontdekken hoe oud de Instagrammers zijn die jouw account volgen. Ook kan je zien hoe laat je volgers meestal online zijn. Deze functie is puur ontwikkeld voor marketing doeleinden voor je bedrijf, maar iedereen kan kosteloos een business account maken. Wil je graag veel likes op je foto en meer bekendheid op Instagram, kan je ervoor kiezen om je foto’s te plaatsen op tijden dat de meeste van je volgers online zijn.

Toch weet je nu nog steeds niet wie je Instagram bekijkt. Wie weet kijkt er wel iemand dagelijks op je account wanneer je een openbaar profiel hebt? Naast je volgers is je Instagram-pagina immers voor iedereen toegankelijk. Maar we willen namen weten! Wie bekijkt mijn Instagram?

De Instagram stalker ontmaskeren via stories

Er is geen functie via Instagram waarmee je exact kan ontdekken wie jouw pagina het meest bezoekt. Er is wel een ander trucje om misschien te ontdekken wie jouw Instagram stalker is. Wanneer je met regelmaat iets in jouw ‘verhaal’ plaatst, kun je bijhouden wie jouw story bekijkt. Je kan ontdekken wie jouw story kijkt door te klikken op je eigen story. Dan krijg je een lijst met de mensen die het bekijken en allerlei andere informatie erover.

De mensen die bovenaan staan, kijken het meeste jouw story’s. Het werkt als een soort rangschikking. Misschien staan er ook wel mensen tussen die je niet volgen of die jij helemaal niet kent! Dan weet je ook gelijk dat zij je Instagram bekijken.

Ook deed een medewerker van Instagram een boekje open over het algoritme van Instagram. Het klopt inderdaad dat het aantal likes, de profielbezoeken en het bekijken van de stories effect heeft op de volgorde waarin je accounts staan gerangschikt. De volgorde van stories wordt ook bepaald aan de hand van een aantal punten: hoe groot de kans is dat je geïnteresseerd bent in de inhoud van de story, het tijdstip van de plaatsing en de relatie die je hebt met degene die de story plaatst. Maar niets is zeker, ook met dit gegeven niet.

Het zou ook vrij onlogisch zijn als Instagram laat zien wie jouw profiel allemaal bezoekt en wie dat het meest doet. Als je weet dat de persoon wiens profiel je regelmatig bekijkt er achter kan komen dat jij hem stalkt, werkt dit natuurlijk averechts en zal je minder vaak op zijn of haar profiel kijken. Of misschien over het algemeen minder gebruik maken van de app. Dat is iets wat Instagram wil voorkomen. Deze functie gaat er dus ook voorlopig niet komen.

Lekker anoniem

Een ding is zeker: je zal de Instagram stalker helaas niet volledig kunnen ontmaskeren, maar met deze tip kom je al snel in de buurt. Wel weet je zeker dat je je eigen profiel kan afschermen en de controle houden over wie wel en wie niet je foto’s kan zien. Maakt dit je allemaal niet zo veel uit, kan je je account lekker open laten. Je kan alsnog aan de stories zien wie jouw verhalen interessant vinden. Dat is ook wel leuk toch? Je weet nu in ieder geval ook dat niemand jouw zal ontmaskeren als je lekker lang op iemands profiel rondzwerft.

Tips voor verkopen op Amazon

Previous article

Meer vraag naar vrouwen in de IT dan ooit

Next article

You may also like

More in Social Media