Tips

Hoeveel wordt nu echt vergoed bij een inboedelverzekering?

0

Heb jij een inboedelverzekering afgesloten? Heel goed! Een inboedelverzekering zorgt er namelijk voor dat jij geld terugkrijgt van de verzekering als er iets gebeurt met je spullen in je woning of in je studentenkamer. Het is niet verplicht. Maar stel dat er brand is of dat er wordt ingebroken in je huis. Dan heb je wel iets om op terug te vallen, zodat je niet zonder spullen blijft zitten. Maar wat krijg je nu precies vergoed bij een inboedelverzekering? In deze blog vertellen wij jou het!

Allereerst is het goed om te weten wat er wel en wat er niet onder een inboedelverzekering valt. Zo kun je namelijk ook spullen uit je tuin laten verzekeren door middel van deze verzekering. Denk aan je tuinmeubelen en je tuingereedschap. Maar een barbecue valt er dan weer niet onder. Dat komt omdat schade die je zelf veroorzaakt, zoals iets omstoten of iets laten vallen, wordt verzekerd met een allriskpolis. Dus schade door opzet, eigen schuld of achterstallig onderhoud wordt niet vergoed.

Dit wordt er verzekerd

In grote lijnen kun je zeggen dat een inboedelverzekering van Diks de volgende gevallen verzekerd:

  • Wateroverlast
  • Blikseminslag
  • Brand
  • Ontploffing
  • Inbraak of een gewelddadige beroving
  • Stormen
  • Schroeien en smelten

Maar wat krijg je dan precies vergoed? Stel je bankstel is 3 jaar oud en een vriend of vriendin laat er wat as van een sigaret opvallen. Dan kun je de schade claimen. Maar dat betekent niet dat je de bank volledig opnieuw kunt kopen. Dat heeft te maken met de nieuwwaarde of de dagwaarde. De meeste inboedelverzekeraars hebben namelijk de regel dat ze wel de nieuwwaarde van een product vergoeden, tenzij de gehanteerde afschrijvingen lager is dan 40%. Vanaf dit moment wordt er een dagwaarde uitgekeerd. Deze afschrijvingslijsten zijn openbaar. En hiermee bepaalt de verzekeraar wat de dagwaarde van jouw product of voorwerp is en het dus uit te keren bedrag.

Regel je verzekeringen goed

Heb jij nog geen inboedelverzekering? Dan raden wij je wel aan om er eentje af te sluiten. Vaak denk je er niet aan tótdat je er eentje nodig hebt! Het is slim om jouw verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten, zo bouw je namelijk vaak een korting op. Kies bijvoorbeeld voor Diks verzekeringen. En voorkom je overlapping in je woonverzekeringen.

Ziet de begrafenis van een vrouw er anders uit dan die van een man?

Previous article

Dé vijf must-have items voor de ultieme zomer aan het strand

Next article

You may also like

More in Tips