Tips

Streng voor jezelf, of kiezen voor comfort?

0

Wanneer bewegen een beetje lastiger wordt, zijn er verschillende manieren waarop je daarmee om kunt gaan. Je kunt streng zijn voor jezelf, en een ‘niet zeuren’ mentaliteit erop nahouden. Ja, die trap op en af gaat misschien wat lastiger, maar kom op, van een beetje inspanning is nog nooit iemand slechter geworden. Je kunt ook kiezen om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Waarom zou je iedere keer met veel moeite en misschien ook wel pijn die trap op en af gaan, als het ook anders kan? Een tussenvorm kan natuurlijk ook: af en toe streng, en af en toe kiezen voor comfort.

Het gaat wel, maar niet van harte

Wij Nederlanders hebben nogal de neiging om streng te zijn voor onszelf. ‘Niet zeuren’ lijkt niet zelden ons motto te zijn, en klagen of toegeven dat iets niet (meer) lukt wordt al snel als zwak bestempeld. Raar, eigenlijk, want waarom zou je het niet mogen zeggen als iets je niet goed lukt? Dat toegeven of om hulp vragen kan je leven een stuk prettiger maken, en jou een stuk gelukkiger, en is dat niet waar het om draait?

Toch zijn er in de praktijk nog heel wat mensen die zich erbij neerleggen dat bepaalde dingen niet meer zo gemakkelijk gaan, en zich een weg door het leven en soms zelfs hun eigen huis ploeteren. Het gaat allemaal nog wel, maar niet bepaald van harte. Zonde, want met een paar kleine aanpassingen kan het leven een stuk comfortabeler en leuker worden.

Iets te kiezen hebben is altijd fijn

Er zijn ook mensen die juist volop kiezen voor comfort, die het zich juist zo gemakkelijk mogelijk maken. Je ziet hen al trapliften kopen op het moment waarop zij nog gemakkelijk de trap op en af kunnen, ze vinden het simpelweg fijn om dat niet meer per se te hoeven. Een traplift van Handicare wordt meer en meer gekocht door mensen die nog aardig tot zelfs goed ter been zijn, maar zichzelf simpelweg extra comfort gunnen.

Val jij in de groep mensen die streng is voor zichzelf, en dingen blijft doen als ze ook maar enigszins kunnen? Of ben je een stuk gemakkelijker, en maak je het jezelf het liefst zo comfortabel mogelijk? Of kies je voor het beste van beide werelden, en kies je soms voor comfort, terwijl je soms juist streng voor jezelf wilt zijn? Wat je ook kiest, het is fijn om te weten dat je een keuzemogelijkheid hebt. Te lief zijn voor jezelf is niet nodig, maar te streng natuurlijk ook niet.

Waarom een hoekbank steeds populairder wordt in het interieur

Previous article

Waar op te letten bij het aanschaffen van een wastafel?

Next article

You may also like

More in Tips