Fun & Verstandig

Vermoeid en futloos deze winter? 6 tips voor meer energie

0

In de koude wintermaanden is het niet gek dat jij je wat futlozer en moeier voelt dan normaal. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de weinige zonuren. Hier 6 tips voor meer energie. 

1.    Rood licht therapie 

De laatste jaren zien we een toename aan het aantal mensen dat aan de slag gaat met rood licht therapie tegen hun vermoeidheid. Het fijne is dat je in de wintermaanden dit gewoon thuis kan uitvoeren. We hebben een enorm gebrek aan tijd buiten in de natuur gedurende de wintermaanden. Zonlicht is hierbij het grootste probleem. Tijdens een rood licht therapiesessie maak je gebruik van een infrarood lamp. Deze lichtstralen zorgen voor een betere bloedsomloop. Maar ook zorgen ze voor geactiveerde en minder stramme spieren. Ook voor je nachtrust is het een stuk beter. Hierdoor slaap je minder lang, maar wel goed!

2.    Blauw licht brillen 

Blauwlicht komt er van je telefoon, laptop of ander scherm af, dit licht maakt ons rusteloos. Voor je ogen is dit licht vaak veel hardere en je ogen raken hierdoor vermoeid en ook een stuk zwaarder. Maar je hebt blauwlichtbrillen bij loptimize die ervoor zorgen dat je minder last hebt van rusteloosheid en hoofdpijn. Zo’n blauwlichtbril filtert het scherpe licht waardoor je ogen meer zullen ontspannen. 

3.    Voldoende beweging 

In de wintermaanden gaat ons lichaam in een ruststand. Hierdoor hebben we sneller de neiging om lekker binnen te blijven en vooral niet te veel naar buiten te gaan. Dit terwijl het juist goed is om naar buiten te gaan en te bewegen. Dagelijkse beweging kan zorgen voor een minder futloos gevoel. Dus trek die sportschoenen aan en doe iedere dag een gezonde work-out. Of ga lekker een half uurtje wandelen met een vriend of vriendin. 

4.    Ijzergehalte omhoog 

Wist je dat ijzer onmisbaar is voor ons menselijk lichaam. Het zorgt namelijk voor betere zuurstoftransport en jouw rode bloedcellen. Stemmingswisselingen kunnen een goede indicatie zijn van dat jij waarschijnlijk ijzertekort hebt. Dit wordt ook wel een winterdepressie genoemd. Maar je kan dit makkelijk oplossen door ijzer, vitamine B9 en Vitamine C bij te slikken. Hierdoor zal jij je in korte tijd stukken beter voelen. 

5.    Regelmatige slaap 

Het zal waarschijnlijk een stuk kouder zijn en misschien nog wel donker op het moment dat jij normaal gewoon al uit bed bent. Maar tocht is het goed om iedere dag op dezelfde tijd uit bed te gaan. Dus kruip er iets eerder in en ga er ook wat eerder weer uit. Dit zorgt uiteindelijk voor meer rust. 

6.    Buiten wandelen 

Hoe heerlijk is het wanneer het buiten koud is om binnen in een heerlijk warm huis te zitten. Maar toch raden wij het je af. Ga lekker naar buiten om een frisse neus te halen. Je lichaam heeft zonlicht en vitamine D nodig. Natuurlijke Melatonine productie moet worden onderdrukt, deze speelt namelijk een negatieve rol in je slaapritme wat weer effect heeft op je gehele dag. Dus zorg voor regelmatig genoeg buitenlucht overdag en slik anderen ook wat extra vitamine D bij. 

3x winteroutfits voor de man en vrouw, die je kan scoren bij Omoda 

Previous article

Besparen op een private leaseauto? Zo doe je dat

Next article

You may also like