Fun & VerstandigTech & Gadgets

Zijn vrouwelijke gamers beter dan mannen?

0

Zijn vrouwen beter in gamen dan mannen? Het is een vraag die je jezelf wellicht nooit hebt gesteld. Maar nu het antwoord daarop ‘ja’ blijkt te zijn, wil je ongetwijfeld meer uitleg van ons krijgen. Over het hoe en waarom. Vooruit dan maar. Die zullen we je geven!

Nauwkeurig onderzoek

De bewering dat vrouwen beter kunnen gamen dan mannen, komt van Gosu.ai. Een Aziatisch platform dat is ontwikkeld om gamers te helpen bij het verbeteren van hun game. Onder andere aan de hand van een Aritficial Intelligence-assistent. Deze virtuele assistent analyseert de technieken van spelers in diverse games, en doet op basis daarvan persoonlijke aanbevelingen.

Met dat systeem heeft de start-up op relatief korte termijn al zo’n 1,9 miljoen dollar opgehaald. Maar nog veel belangrijker is dat ze hiermee heel nauwkeurig onderzoek kunnen doen. De AI-assistent kruipt als het ware in de huid van de gamer en slaat allerlei soorten data op. Zoals de diverse prestaties bij de verschillende geslachten. En de bevindingen zijn, zoals Techcrunch het zo mooi verwoord, ‘fascinerend’.

Hoger winstpercentage

Van 5.000 gamers die Dota 2 spelen is onderzocht welke factoren invloed hebben op succesvolle en minder succesvolle resultaten in het spel. Zo ontdekten ze onder andere dat de responderende vrouwen een winstpercentage hadden dat gemiddeld 44 procent hoger was dan dat van de mannelijke spelers.

Een andere conclusie was dat hoe meer kennis een speler heeft van vreemde talen, hoe langzamer hij of zij beter zal worden in het spel. Datzelfde geldt voor gamers die een baan hebben. Waarschijnlijk komt dit omdat zij andere dingen aan hun hoofd hebben dan een simpel spelletje. En het puur doen om zich af te reageren.

Andersom geldt overigens ook dat mensen zonder universitair diploma en mensen die weinig reizen hun speltechnieken en resultaten juist sneller verbeteren. Ook gamers die sporten, blijken binnen kortere tijd vooruitgang te boeken dan anderen. Mogelijk heeft dat laatste ermee te maken dat de vaardigheden uit het echte leven ook toepasbaar zijn in het spel.

Betrouwbaar of niet?

Om even terug te komen op de vraag of vrouwelijke gamers nu echt beter te zijn dan mannen? Uit het onderzoek van Gosu.ai blijkt dus heel erg duidelijk van wel. Daarbij moet echter wel de kanttekening worden gemaakt dat slechts vier procent van alle respondenten vrouw was. Bovendien is dit geen wetenschappelijk onderzoek.

Start-up Gosu.ai is daarentegen wel een betrouwbare partij. Niet alleen omdat het samenwerkt met bedrijven als Runa Capita, Ventech en Sistema_VC. Maar ook omdat het de specifieke acties van elke speler analyseert. Letterlijk iedere beweging van de muis. En dat is ook het verschil met grote concurrenten als Mobalytics, Dojo Madness en MoreMMR, die alles veel algemener houden.

Beïnvloed de statistieken

Krijg jij van dit artikel spontaan zin om er eigenhandig voor te gaan zorgen dat het percentage van goede vrouwelijke gamers verder stijgt? Maak dan al eens een begin op letsplay.nl. Hier vind je allerlei toffe videoslots. Van Cosmic Fortune, tot Wonky Wabbits. En van Arabian Nights tot Go Bananas! Wie weet draag jij je steentje bij aan de statistieken. 

Beste Tablets voor Series & Films kijken in 2019 – Meeste kijkcomfort!

Previous article

Zo verlicht je een ruimte zonder raam optimaal

Next article

You may also like