Fun & Verstandig

Waarom je de nieuwe iPhone 15 Plus echt wil hebben

0

Slechts een jaar na de release van de iPhone 14 heeft Apple alweer een nieuw model uitgebracht: de iPhone 15. Dit toestel is op dit moment met haar verschillende exemplaren hét paradepaardje van Apple. Er zijn, zoals bij iedere release, weer heel wat toffe veranderingen en verbeteringen waar je rekening mee mag houden.

Zo beschikt de iPhone 15 over een nieuwe en vooral snellere chip én kun je de diverse exemplaren, zoals de iPhone 15 Plus, in allerlei mooie kleuren krijgen. Dat zijn zeker niet de enige redenen waarom jij de nieuwe iPhone 15 wil scoren. In dit artikel vertellen we je meer over wat je mag verwachten van de iPhone 15 Plus.

Uren streamen op het grote scherm van de iPhone 15 Plus

Kijken we naar de verschillende modellen die uit zijn gekomen, dan valt de iPhone 15 Plus meteen op. Het is namelijk de grote broer van de iPhone 15, puur omdat het scherm een stuk groter is dan die van de normale 15. De iPhone 15 Plus is 6,7 inch terwijl de iPhone 15 6,1 inch is. Een groter beeldscherm is ideaal voor het streamen van films, series en videocontent op je favoriete sociale media. Over het scherm gesproken: de maximale helderheid van het scherm is 2000 nits. Dat is bijna twee keer zoveel als de vorige iPhone; het scherm van de iPhone 14 was 1200 nits.

Daarbij hebben de Plus-modellen een resolutie van 2796 x 1290 pixels, dat eveneens net wat beter is dan bij de vorige edities. Dat zegt je zo misschien niet meteen iets, maar met zulke waarden kijk je naar haarfijne beelden. Wat verder opvalt aan het beeldscherm is dat de randen van het scherm smaller zijn geworden. Sinds de iPhone 12 heeft Apple eigenlijk niet veel aan de schermranden gedaan; tot nu. De randen zijn ongeveer een derde smaller geworden. De kans is groot dat ze in de toekomst een volledig randloos scherm gaan hebben. Met de iPhone 15 en 15 Plus zijn ze weer een stapje dichterbij.

Dynamic Island als extra toevoeging op je nieuwe iPhone

Bij de vorige iPhone zagen we het zogeheten Dynamic Island alleen bij de Pro-modellen. Het Dynamic Island verving de notch (het onderdeel voor Face ID) en zorgde er toen al voor dat dit deel minder zichtbaar werd. Op die manier vallen de cameralenzen en sensoren aan de voorkant bijna niet meer op. Bij de vorige release was dit een van de meest belangrijke veranderingen, ondanks dat het alleen beschikbaar was voor de Pro-modellen. Bij deze release zien we dat iedere iPhone 15 over een Dynamic Island beschikt, dus ook de iPhone 15 Plus.

Het Dynamic Island doet meer dan alleen de cameralenzen verbergen. De notch is namelijk veranderd in een dynamisch informatiepaneel waarvan de inhoud aanpasbaar is. Het deel ziet er daarom steeds anders uit. De ene keer zie je er meer informatie over een liedje dat je luistert en de andere keer zie je de naam van je beste vriendin die je belt. Het is al met al een hele slimme manier om hardware en software met elkaar te verbinden en de ‘minder mooie’ zaken van de iPhone (zoals de lenzen) minder zichtbaar te maken. Probeer het maar eens uit op je nieuwe iPhone 15 Plus!

iPhone 15 Plus gaat lekker lang mee door nieuwe accu

Nog zo’n fijne verandering: met de iPhone 15 Plus kun je lekker lang video’s kijken en audio afspelen door de goede accu die erin zit. Er is niet veel veranderd sinds de batterij van de iPhone 14, maar er is vooral veel onderling verschil te zien. Zo kun je met de iPhone 15 tot 20 uur video afspelen en tot 80 uur audio luisteren, terwijl dat met de iPhone 15 Plus al 26 uur video en 100 uur audio is. De Plus-modellen bieden dus nog net dat beetje meer batterij. Apple wil hiermee een all day battery life mogelijkheid aanbieden, waarvan de capaciteit bij deze release 1% tot 2% hoger ligt dan de vorige release.

Wat wel goed is om te weten is dat de iPhone 15-modellen voor het eerst over de functie beschikken, waarbij je kunt zien hoeveel laadcycli het toestel heeft doorgemaakt. Bij de vorige iPhones had je hier een aparte app voor nodig, maar bij de iPhone 15 kun je dit gewoon in de instellingen zien. Deze informatie vind je onder Instellingen > Batterij > Batterijconditie en opladen. Hier check je hoe vaak de batterij volledig is opgeladen en is leeg gegaan. Dat kan in delen of in één cyclus gebeurd zijn. Volgens Apple kan je nieuwe iPhone 15 Plus zo’n 500 cycli doorstaan voordat de capaciteit van de batterij op 80% is en het geheel aan vervanging toe is. Genoeg tijd dus om oneindig te streamen en filmpjes op te nemen!

Beugels voor volwassenen: een nieuw tijdperk voor orthodontie

Previous article

Hoe groot moet je zijn om model te kunnen worden?

Next article

You may also like