Tech & Gadgets

Dit zijn de slaapkamertrends van 2023. 

0

Lekker slapen, dat doen we allemaal het liefst in een slaapkamer die prettig aanvoelt. Dus wil jij jouw slaapkamer onderhanden nemen? Dan kan het eens een idee zijn om te kijken naar de slaapkamertrends van 2023. Ben jij er klaar voor? Dan laten wij ze aan jou zien! 

Allereerst is een slaapkamer een plek waar je vooral moet kunnen slapen. Zorg er daarom voor dat je slaapkamer altijd is opgeruimd. Zorg ervoor dat er niet te veel troep kan komen. Want troep maakt het juist heel erg onrustig. 

1. Zorg voor natuurlijke kleuren 

Al een flinke tijd zien we vooral veel natuurlijke kleuren voorbijkomen. Naast kleuren zijn ook de materialen heel erg natuurlijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bedframe 140×200 van onbewerkt hout. Of hout met een lichte vernis. Zo krijg je direct een natuurlijke sfeer in de slaapkamer. Zeker als je gebruikmaakt van een katoenen of linnen dekbedovertrek. Evenals natuurlijke kleuren zien we ook dat duurzaamheid een heuse trend is geworden. Denk aan verantwoord materiaalgebruik en bio-producten. 

2. Zorg voor harmonie 

Een trend die we zeker in 2023 terug gaan zien komen, is het creeren van harmonie. Harmonie betekent dat alles in de slaapkamer in evenwicht is. Die evenwicht gaat verder dan alleen aan beide kanten van het bed hetzelfde nachtkastje. Nee, harmonie betekent ook dat je bijvoorbeeld een tv meubel hebt waarbij je de televisie kunt werken, zodat je niet constant tegen een televisiescherm aan ligt kijken. 

3. Zachte kleuren en verlichting 

Naast natuurlijke kleuren en harmonie zijn zachte kleuren en verlichting een absolute must voor aankomend jaar in de slaapkamer. Zo zagen we eerder nog donkere kleuren voor op en rond het bed. Maar dat lijkt helemaal verleden tijd te zijn. Zachte kleuren worden ook ondersteund door zachte verlichting. Zo kun je gebruikmaken van verlichting dat zacht oogt, maar ook glazen bollen van lichtgebruind glas zorgt hiervoor. Of installeer een fijne dimmer, zodat je het licht kunt aanpassen na behoefte. 

4. Breng planten naar de slaapkamer

Planten in de slaapkamer ondersteunen niet alleen die natuurlijke sfeer en harmonie, maar het heeft ook daadwerkelijk een functie. Zo zorgen planten namelijk voor meer zuurstof in de slaapkamer, waardoor je beter slaapt en wordt de lucht gezuiverd wanneer je gebruikmaakt van de juiste planten. 

5. Zorg voor warme aankleding 

Met warme aankleding bedoelen we kleden op de grond, kussens op het bed en eventueel plaids over het voeteneinde. Is deze trend ook uit geweest? Wij denken het van niet. Toch zie je wel verandering in wat er dan op de grond wordt gelegd bijvoorbeeld. Zo zie je vooral veel jute en sisal tapijten terug in 2023. Wat weer natuurlijke materialen zijn natuurlijk. Kleuren die het mooi doen op je bed en aansluiten bij de natuurlijke kleuren zijn verschillende groentinten. Denk aan olive spring of grijsgroen. Maar ook bruintinten, beige en terracotta-kleuren doen het goed qua aankleding! 

Zoals je ziet kun je dus vooral op het gebied van natuurlijke tinten, biologische producten en materialen je hart ophalen in 2023. 

Wil je zien hoe zo’n slaapkamer make-over eruit ziet? Bekijk dan eens deze video!

Alles wat je moet weten over een kokend water kraan

Previous article

Hoe verzeker ik een tweedehands bestelauto?

Next article

You may also like