Nieuws, Besparen & GeldzakenTips

Een onderneming starten? Dit heb je nodig!

0

Het begint allemaal met een goed idee. Je wil voor jezelf beginnen omdat je toekomst ziet in je eigen bedrijf, dat je op jouw manier runt. Maar daar komen natuurlijk wel enkele praktische zaken bij kijken. In dit artikel lees je enkele tips die je helpen wanneer je een onderneming wil starten.

Bedrijfsruimte

Natuurlijk kun je in sommige gevallen ook vanuit huis werken. Dat scheelt je als startende ondernemer zeker wat kosten in de beginperiode. Maar als je bijvoorbeeld een winkel wil beginnen, dan is een goede ruimte enorm belangrijk. Net als wanneer je een productiebedrijf start. Kijk daarom eens rond in de omgeving en misschien vind je wel iets dat beschikbaar is én op een goede locatie ligt. Wat de ideale bedrijfsruimte is, dat bepaal je zelf. Stel vooraf een aantal criteria op waaraan je gevonden opties kunt toetsen.

Investeringen

Een productiebedrijf kan niet beginnen zonder machinepark. Een winkel kan niet openen zonder inventaris. En een ICT-bedrijf heeft hardware en software nodig. Allemaal investeringen die je nu eenmaal moet doen. Maar wat nu als je daar niet direct geld voor hebt? Er zijn genoeg aspirant-ondernemers die al meteen gaan zoeken op ‘lening bedrijf’. Prima idee, want zo kun je de verschillende mogelijkheden om je investeringen te financieren eens op een rij zetten.

Marketing

Een andere reden om eens te informeren naar een externe kapitaalinjectie, is dat je marketingkosten zult maken met je nieuwe bedrijf. Je klanten komen immers niet vanzelf aankloppen in de meeste gevallen. Een zakelijke lening berekenen is dan ook een logische stap. Het geld kun je dan zowel voor de benodigde fysieke investeringen als voor de marketinginspanningen gebruiken. Denk daarbij aan het ontwikkelen van een logo en huisstijl, je website en advertenties. Dat laatste kan zowel in gedrukte media als online. En als het om je website gaat, wil je natuurlijk goed gevonden worden. Daarvoor is contentmarketing dé manier. Kortom: werk aan de winkel!

Lef

Of het nu goed gaat met de economie of juist niet, er is altijd een flinke portie lef nodig om voor jezelf te beginnen. Daarom verdient het op zich al alle lof dat je er helemaal voor gaat. Hou deze gedachte vast, want je de passie en het doorzettingsvermogen van een startende ondernemer helpt je om naamsbekendheid te krijgen in de markt. Zodra mensen weten wie je bent en dat je goed werk levert, in combinatie met al je marketinginspanningen, ben je ‘here to stay’!

Erfenis

Het kan zijn dat je een erfgenaam bent over een bepaalde erfenis. Dit kan zijn dat je spullen of vermogen erft. Dit kan voor een enorm voordeel zorgen als je van plan bent om een eigen onderneming te starten. Het is wel van belang dat je op de hoogte bent dat je ook erfbelasting betaald over je erfenis.

Is kalk in water ongezond? 5 reden om je waterleidingen te ontkalken

Previous article

Een eigen webshop starten? Met deze verschillende hostingplatformen is het een eitje

Next article

You may also like