Tips

Besparen op een private leaseauto? Zo doe je dat

0
car driving down the road

Wil je als particulier een auto leasen? Grote kan dat je voor private lease kiest. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag, waardoor je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Als je het maandbedrag aan de hoge kant vindt, ben je misschien benieuwd hoe je hierop kunt besparen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je bespaart op een private leaseauto.

Vergelijk leaseauto’s met elkaar

Omdat leasen de laatste jaren steeds populairder is geworden, is het niet lastig om een leaseauto te vinden. Typ maar eens ‘private lease’ in een zoekmachine in en je krijgt talloze resultaten. De meeste mensen klikken op één van de eerste resultaten en sluiten hier soms direct een leasecontract af. Wil je besparen op een private leaseauto? Dan is dit niet verstandig. Wanneer je deze aanpak hanteert, is de kans namelijk groot dat je onnodig veel betaalt voor een leaseauto. Maak daarom liever een vergelijking. Op deze manier lukt het je vast en zeker een private lease aanbieding te vinden. 

Kijk goed wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen

Bij het vergelijken van private leaseauto’s kijken veel mensen vooral naar de prijs. Dit is handig als je wilt besparen, maar wij raden je niet aan je hier blind op te staren. Een goedkope private leaseauto kan onderaan de streep namelijk (veel) duurder uitvallen als je alleen naar de prijs kijkt. Vaak wordt gedacht dat dezelfde zaken standaard bij de prijs zijn inbegrepen als je voor private lease kiest, maar dat is niet het geval. Leasemaatschappijen geven hier namelijk zelf invulling aan. Kijk daarom goed wat er wel en niet bij de prijs in zit voordat je een leasecontract afsluit.

Kies voor een elektrische auto

Kies voor een elektrische autoOmdat elektrische auto’s duurder zijn dan brandstofauto’s, valt de leaseprijs vaak hoger uit. Daarom denk je misschien niet dat private lease elektrische auto een goede keuze is als je wilt besparen. Toch is dit vaak wel het geval. Omdat zo’n auto op stroom rijdt in plaats van op brandstof, hoef je nooit meer te tanken. Je hebt weliswaar stroom nodig om de accu op te laden, maar stroom is goedkoper dan brandstof. Rijd je veel? Dan kun je een leuk bedrag besparen door een elektrische auto te leasen.

Overweeg een tweedehands leaseauto

Sommige mensen willen graag in de nieuwste auto’s rijden, maar niet iedereen hecht hier waarde aan. Behoor jij tot de laatste groep? Dan is het relatief makkelijk om te besparen op een private leaseauto. Je kunt dan namelijk een tweedehands auto leasen. Doordat de auto voor jou al een andere eigenaar heeft gehad, ligt de dagwaarde lager. Het gevolg hiervan is dat de leaseprijs lager uitvalt dan wanneer je een nieuwe auto leaset.

Vermoeid en futloos deze winter? 6 tips voor meer energie

Previous article

Hoe je omgeving effect op je heeft

Next article

You may also like

More in Tips